Startuoja paramos akcija „Dronų giesmės“: Ukrainos gimtadieniui pirks 500 dronų

Lietuvoje startuoja iki rugpjūčio 24-osios truksianti kampanija „Dronų giesmės“. Paramos akcija siekiama surinkti 300 tūkst. eurų, už kuriuos bus nupirkti 500 vnt. FPV tipo kamikadzių dronų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Dronas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dronas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ukrainos vėliava.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ukrainos vėliava.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 10:28 AM

Anot paramos akciją rengiančios organizacijos „Maži, bet stiprūs“ įkūrėjo Raimundo Aleknavičiaus, šiuo metu fronte vyksta ir ukrainiečių kontrpuolimas, ir naujos rusų atakos, o vienu iš didžiausią įtaką kare turinčių veiksnių tampa eksponentiškai augantis dronų panaudojimas.

„Į pasaulio karinę istoriją karas Ukrainoje įeis ir kaip nuolat evoliucionuojančių dronų technologijų karas. Šalia kovinių „Bayraktar“, komercinių DJI bei įvairių fiksuoto sparno bepiločių skraidyklių šiuo metu vis didesnę svarbą Ukrainos ir Rusijos kare įgyja FPV tipo dronai-kamikadzės.

Rusai paskutiniu metu yra įsigiję tūkstančius skraidyklių, kurios padaro didžiulės žalos Ukrainos gynėjams. Kartais atrodo, kad okupantai turi tiek kiniškų dronų-kamikadzių, kad juos naudoja kaip kulkas“, – kalbėjo R. Aleknavičius.

Liepos 19 dieną prasidedanti paramos akcija Ukrainai „Dronų giesmės“ truks iki rugpjūčio 24 dienos, kai bus minima Ukrainos nepriklausomybės diena. Iki to laiko iš Lietuvos žmonių ir įmonių „Maži, bet stiprūs“ siekia surinkti 300 tūkst. eurų, o už visas suaukotas lėšas ketina nupirkti 500 vienetų Ukrainos ir Lietuvos dronų ekspertų sukurtų FPV tipo kamikadzė dronų TORO, kurie vertinami kaip vieni geriausių kamikadzės dronų savo klasėje.

„Ukraina gimsta kiekvieną dieną, kai ji nemiršta. Todėl šalies Nepriklausomybės dienos proga nuo Lietuvos nusiųstas 500 dronų spiečius bus geriausia dovana, kurią jai šiuo metu galime įteikti“, – sakė akcijos sumanytojas R. Aleknavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.