Žiniasklaida: šešių su A. Kandrotu-Celofanu susijusių įmonių nesumokėtų mokesčių suma viršija 250 tūkst. eurų

Įvairių protesto akcijų organizatoriaus, šiuo metu 2021 m. riaušių prie Seimo bylos kaltinamojo Antanas Kandroto, pravarde Celofanas, perimtų, nupirktų ir kitaip su juo siejamų įmonių nesumokėtų mokesčių suma viršija 250 tūkst. eurų, skelbia tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“.

Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 31, 2023, 9:45 AM, atnaujinta Jul 31, 2023, 9:46 AM

Kaip teigiama „Sienos“ paskelbtame tyrime, šių metu liepą Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo saugos sistemų prekyba ir įrengimu besivertusios įmonės „Stebėjimo technologijos“ bankroto bylą.

Šią bendrovę, kaip skelbiama publikacijoje, 2021 m. rudenį iš verslininko Ramūno Leipaus perėmė įvairių protesto akcijų organizatorius, šiuo metu 2021 m. riaušių prie Seimo bylos kaltinamasis A. Kandrotas-Celofanas. Praėjus keliems mėnesiams po įmonės savininko pasikeitimo, bendrovė bankrutavo.

Anot „Sienos“ tyrimo, „Stebėjimo technologijų“ bankroto administratorius pastebėjo, kad prieš įmonės perleidimą A. Kandrotui-Celofanui buvo išparduota dalis įmonės turto, dingo bankroto procesui reikalingi finansiniai dokumentai. R. Leipus, prieš perduodamas verslą A. Kandrotui-Celofanui, įsisteigė naują bendrovę „Apexis Baltic“. Kaip skelbiama publikacijoje, dėl šių ir kitų priežasčių teismas „Stebėjimo technologijų“ bankrotą pripažino tyčiniu ir apie tai informavo prokuratūrą. Teismo nutartyje nurodyta, kad buvęs įmonės savininkas teigė, kad už akcijas gavęs apie 23 tūkst. eurų. Pinigai esą sumokėti grynais, todėl R. Leipus negalėjo pateikti jokių pinigų sumokėjimo įrodymų.

Kaip skelbiama „Sienos“ žurnalistiniame tyrime, 2015–2017 m. laikotarpiu žlugo dar keturios A. Kandroto-Celofano įmonės. Publikacijoje teigiama, kad iš pradžių jos nustodavo teikti finansinius dokumentus Registrų centrui, vėliau pradėdavo kaupti skolas ir bankrutuodavo.

Anot „Sienos“, šešių su A. Kandrotu-Celofanu susijusių įmonių nesumokėtų mokesčių suma jau viršija 250 tūkst. eurų.

A. Kandrotas-Celofanas, paklaustas, ar pats gauna pinigų iš bankrutavusių įmonių, tiesaus atsakymo vengė. Galiausiai jis teigė, kad tai tėra jo „laisvalaikio užsiėmimas“, jis sakė siekiantis iki šių metų galo supirkti dar bent šimtą įmonių.

ELTA primena, kad A. Kandrotas-Celofanas ya vienas iš kaltinamųjų 2021 m. riaušių prie Seimo byloje. Kaip anksčiau skelbė teisėsauga, baudžiamąją bylą sudaro 136 tomai. Šioje byloje 27 asmenys pripažinti nukentėjusiaisiais, iš kurių net 23 – policijos ir Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai. Keturi nukentėjusieji pareiškė civilinius ieškinius atlyginti neturtinę žalą bendrai 24,5 tūkst. eurų sumai.

ELTA primena, kad 2021 m. rugpjūčio 10 d. nuo ryto prie Seimo vykęs protestas prieš COVID-19 ribojimus išaugo į riaušes. Mitinguojantiems užblokavus Seimo įėjimus, pasitelkti VST ir riaušių malšinimo policijos pajėgos, kurios prieš protestuojančius panaudojo ašarines dujas, fizinę jėgą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.