Socialinėje erdvėje plintant neįprastam O. Arestovičiaus įrašui – eksperto žodis: nedarykime tragedijos

Socialinėje erdvėje ir žiniasklaidoje pastarosiomis dienomis pasklido kalbos, kad milijoninių peržiūrų „Youtube“ platformoje sulaukdavę buvusio Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio biuro vadovo patarėjo Oleksijaus Arestovičiaus ir Rusijos opozicijos politinio veikėjo Marko Feigino pokalbiai, kurių metu būdavo aptarinėjamos karo aktualijos, baigėsi.

Oleksijus Arestovyčius.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Oleksijus Arestovyčius.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Oleksijus Arestovyčius.
Oleksijus Arestovyčius.
Oleksijus Arestovyčius.<br>Wikimedia commons
Oleksijus Arestovyčius.<br>Wikimedia commons
Oleksijus Arestovyčius.
Oleksijus Arestovyčius.
Oleksijus Arestovyčius.
Oleksijus Arestovyčius.
Markas Feiginas.
Markas Feiginas.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 18, 2023, 6:24 PM, atnaujinta Aug 19, 2023, 11:36 AM

Teigiama, esą abu apžvalgininkai rimtai susipyko. Tokias kalbas pasėjo socialinėje erdvėje plintantis esą O.Arestovičiaus įrašas, kuriame jis kritikuoja M.Feiginą ir pareiškia, kad daugiau laidų kartu jie nebekurs. Šio įrašo paties O.Arestovičiaus socialinių tinklų paskyrose nebėra.

Savo ruožtu pats M.Feiginas apžvalgininko versijos kol kas nepakomentavo, bet jau paskelbė apie kūrybinę pauzę.

Milijoninę auditoriją nuo pat karo pradžios ramindavę šių vyrų pokalbiai tapo tikru fenomenu. Komunikacijos ekspertas Mindaugas Lapinskas atkreipė dėmesį, kad ir jie patys greičiausiai nesitikėjo tokios šlovės, tačiau šis duetas išties turėjo savito žavesio. Tačiau, kaip ir daugeliui duetų, dažnai ateina laikas išsiskirti.

„Visų pirma, pasižiūrėkite, jie juk nėra kažkokie bendražygiai visam gyvenimui. Tiesiog taip gavosi. Garantuotai nei vienas, nei kitas niekada gyvenime prieš karą nesvajojo apie tai, kad štai susirasiu partnerį ir kaip būtų smagu komentuoti aktualijas apie karą ar dar ką nors.

O.Arestovičius yra geras taktinis komunikuotojas. M.Feiginas gyveno net ne Rusijoje, turėjo tam tikrą vardą ir norėjo pasirodyti plačiajai visuomenei. Na, ir taip jie kartu suėjo“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nauja diena“ kalbėjo M.Lapinskas.

Anot komunikacijos eksperto, O.Arestovičiaus ir M.Feigino vienas iš pagrindinių tikslų buvo suburti kuo didesnę auditoriją, o akinanti šlovės kaina tokiais atvejais neretai priveda prie įvairiausių nesutarimų.

„Turbūt tie tikslai yra labiau daryti šou žiūrovams, negu kažkokie platesni, kas yra visai normalu. Kai situacija keičiasi arba atsiranda ambicijos, žinote, grupės ar duetai, kurie yra šlovės zenite, išyra, o čia du media žmonės su dideliais ego... Įvairūs formatai būna, įvairūs formatai išnyksta ir didelės tragedijos čia daryti nereikėtų“, – svarstė pašnekovas.

Kas lėmė tai, kad būtent šis karo eigą komentuojantis duetas tapo tokiu sėkmingu?

„Faktas, kad O.Arestovičius yra geras komunikatorius, ir ypač tinkantis tokiems laikams, kai tavo tikslas iš dalies yra teikti informaciją, bet didesne dalimi teikti tos informacijos traktavimą, ką mes dabar eteryje irgi darome.

Tokiu būdu jo ramus tonas ir gebėjimas surasti žodžius, kurie, atrodytų, lyg kalba apie faktus, bet iš tiesų užsiiminėja tam tikra terapija, lyg tuoj ateis pergalė, jie labai labai sėkmingai veikia.

O M.Feiginas, jis gali galvoti apie Ukrainą, bet bet kokiu atveju jis yra žmogus iš Rusijos ir turbūt jo ilgalaikės ambicijos yra kur kas didesnės Rusijoje nei Ukrainoje. Tokiu būdu šitas duetas įvyko sėkmingai“, – įsitikinęs M.Lapinskas.

Komunikacijos eksperto teigimu, jei abu apžvalgininkai nuspręs savo laidas kurti atskirai, greičiausiai jų žinomumas kiek išblės.

„Aš statyčiau labiau už tai, kad, kai jie išplauks į atskirus plaukiojimus kiekvienas su savo kanalu ir su savo informacija, tam tikru gviešimusi į buvusį palikimą, tokiu atveju jie turbūt nebus tokie sėkmingi.

Bet, galų gale, įsivaizduojant O.Arestovičiaus charakterį, jo požiūrį į gyvenimą, neatmesčiau, kad po penkerių metų mes sugrįšime į M.Feigino ir O.Arestovičiaus paskutinę laidą.

Jeigu SEL gali surengti atsisveikinimo koncertą, tai O.Arestovičius su M.Feiginu tokią laidą tikrai galėtų irgi surengti“, – palygino jis.

M.Lapinskas pastebėjo, kad būtent O.Arestovičiaus ir M.Feigino pokalbiai didelę reikšmę turėjo dėl to, jog jie vyko rusų kalba, tad buvo pasiekiami ir rusakalbei auditorijai.

„Atitinkamai žmonės ypač Rusijos viduje, o taip pat ir žmonės, kurie šiek tiek toliau nuo Rusijos, kurie galbūt mažiau žino anglų kalbą, žiūrėjo pirmiausia į juos. Ukrainos palaikymo kūrimui šitas duetas tikrai generavo tam tikrą optimistinę nuotaiką“, – pastebėjo komunikacijos ekspertas.

„Kaip mano vienas žymus draugas, mokslų daktaras, profesorius pasakė: „Žinau, kad O.Arestovičius meluoja, bet kaip smagu jo klausytis“, – šyptelėjo jis.

Iš socialiniuose tinkluose sklandančio neva O.Arestovičiaus įrašo galima manyti, kad vyrai iš tiesų susipyko dėl gerbėjų dėmesio.

„Tada prasidėjo jo verkšlenimas dėl peržiūrų srauto nutekėjimo pas mane, tada – bandymas šantažuoti, paskui – „man reikia pauzės pagalvoti“, kurią jis jums pavadino „kūrybinėmis atostogomis“.

Neketinau iš proceso išeiti dėl jūsų, mieli žiūrovai, nepaisant viso jo nuobodumo, nes kaip vedėjas M.Feiginas – nulis, tie patys klausimai septyniolika mėnesių iš eilės be jokio bandymo persikrauti“, – teigiama įraše.

Jame taip pat rašoma, esą M.Feiginas, pavydėdamas O.Arestovičiui jų laidos įrašo peržiūrų, nes ta pačia laida jie abu dalindavosi savo kanaluose, bandė užblokuoti O.Arestovičiaus kanalą.

„(...) Apie kokį mažėjimą galima kalbėti, kai tave stebi tiek pat žmonių, net jei kitame kanale?“ – įraše teigė O.Arestovičius.

Kol kas neaišku, ar šis įrašas iš tiesų tikras, nes abi pusės vengia kalbėti apie galimą konfliktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.