Tikina, kad G. Nausėda neturi panašumų su apie prezidento rinkimus svarstančiu I. Vėgele

Tarp šaliai šiuo metu vadovaujančio Gitano Nausėdos ir apie prezidento rinkimus svarstančio advokato Igno Vėgėlės nėra jokių panašumų, tikina prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas. Jo teigimu, vieno iš prezidentinių reitingų lyderio I. Vėgėlės elektoratas yra aiškiai persidengęs ne su dabartinio prezidento, bet su konservatorių elektoratu.

Frederikas Jansonas, Gitanas Nausėda. <br>ELTA / Dainius Labutis
Frederikas Jansonas, Gitanas Nausėda. <br>ELTA / Dainius Labutis
Ignas Vėgėlė<br>T.Bauro nuotr.
Ignas Vėgėlė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 9:29 AM

„Aš manau, kad Ignas Vėgėlė yra konservatorių kandidatas, mano asmeniniu požiūriu“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė F. Jansonas.

Vyriausiasis patarėjas pakomentavo ir viešojoje erdvėje pasirodžiusią iniciatyvą, raginančią kadenciją baigusią prezidentę Dalią Grybauskaitę dalyvauti kitąmet vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose.

„Visuomenė visada gali prašyti ko ji nori. Galbūt net gauti ko ji nori. Kaip ten rusiškai sakydavo: labai didelius darbuotojų prašymus visada galima... Ir ponas Vėgėlė lygiai taip pat eina į rinkimus su labai aiškiais prašymais, kad dalyvautų. Ir ponia Grybauskaitė. Visi gali dalyvauti“, – teigė patarėjas, sureaguodamas ir į viešojoje erdvėje pasirodančius pajuokavimus, kad konservatoriams nerandant kandidato, šio darbo ėmėsi į D. Grybauskaitę su prašymu pasikreipę žmonės.

„Čia žmonių ir konservatorių problema“, – lakoniškai nukirto F. Jansonas.

Viešojoje erdvėje pasirodžius iniciatyvai, raginančiai kadenciją baigusią prezidentę D. Grybauskaitę dalyvauti kitąmet vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose, buvusios Lietuvos vadovės biuras patvirtina, kad prezidentė laikosi savo pozicijos ir į prezidento postą trečią kartą nekandidatuos.

Prezidentas G. Nausėda išlieka realiausiu kandidatu užimti šalies vadovo postą. Birželio mėnesį už jį būtų balsavę 19,3 proc., o liepą – 22,9 proc. apklaustųjų. Antrojoje reitingų lentelės vietoje – I. Vėgėlė. Teisininką liepos mėnesį rinkimuose palaikytų 8,6 proc. apklaustųjų, birželį – 10,1 proc. gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.