G. Nausėda apie J. Prigožino mirtį: režimas įžengė į kitą stadiją

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino žūtis, kalbant apie Lietuvos saugumą, mažai ką keičia. Pasak jo, samdinių grupuotės vienas iš tikslų ir toliau lieka destabilizuoti situaciją regione.

 G. Nausėda.<br> EPA-ELTA nuotr.
 G. Nausėda.<br> EPA-ELTA nuotr.
 J. Prigožinas.<br> EPA-ELTA nuotr.
 J. Prigožinas.<br> EPA-ELTA nuotr.
 G. Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
 G. Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
 G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
 G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 24, 2023, 1:53 PM, atnaujinta Aug 24, 2023, 2:03 PM

„Tai demonstruoja, kad režimas įžengė į kitą stadiją ir jau šitie žmonės, kaip juos pavadinti, galabija vieni kitus. Tikrai neturėtume galvoti, kad Prigožino mirtis leidžia mums jaustis ramiau ar, kad tai kažkokiu būdu gerina saugumo situaciją. Be jokios abejonės, „Wagner“ formuotės yra ir toliau ten, kur jos yra. Jos tikrai puoselėja ne pačius kilniausius bei gražiausius tikslus“, – teigė Ukrainoje apsilankęs prezidentas.

„Vienas iš tų tikslų yra toliau destabilizuoti situaciją regione – bandyti organizuoti provokacijas. Prigožino mirtis, jei ji iš tikrųjų bus patvirtinta, keičia mažai ką“ – pridūrė prezidentas.

Lietuvos saugumą užtikrinti įsipareigojo Ukraina

G. Nausėdos teigimu, šiuo metu esminis siekinys turėtų būti Lietuvos sienų apsauga. Tai užtikrinti, tikino prezidentas, Lietuva yra pasiruošusi veikiant kartu su partneriais.

„Mūsų užduotis, mūsų šventa prievolė yra saugoti mūsų sienų saugumą – šiandien tai yra svarbiausia. Be jokios abejonės reikia būti pasirengusiems ginti savo saugumą kartu su mūsų ištikimais partneriais“, – teigė prezidentas.

Anot jo, šį darbą padeda atlikti ir Rusijos karinę agresiją atremiantys ukrainiečiai.

„Man džiugu paminėti, kad turime ir dar vieną labai svarbų partnerį – tai Ukraina, kuri jau ne kartą pasakė, kad nepaisant to, jog yra kare, ji yra pasirengusi ginti ir mūsų saugumą. Tai nepaprastai svarbi žinutė, kurią man pasakė prezidentas Zelenskis ir kurią siunčia visa ukrainiečių tauta“ – pažymėjo G. Nausėda.

Kaip anksčiau skelbta, J. Prigožinui priklausantis privatus lėktuvas „Embraer Legacy 600“ trečiadienį sudužo Rusijos Tverės srityje. Teigiama, kad šiuo lėktuvu keliavo ir J. Prigožinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.