LRT tarybai – grieža S. Kairio žinia

Kultūros ministro Simono Kairio teigimu, jei rudenį vėl nebus išrinktas visuomeninio transliuotojo generalinis direktorius, LRT tarybos nariai turės įsivertinti, ar jie gali vykdyti savo pareigas. Pasak ministro, trečiuoju LRT generalinio direktoriaus konkursu turėtų pasibaigti pusmetį trunkantys visuomeninio transliuotojo vadovo rinkimai.

LRT tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LRT tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LRT.<br>V.Skaraičio nuotr.
LRT.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 24, 2023, 9:12 AM

„Aš tiesiog nesuprantu, kiek ta situacija gali tęstis. Natūralu, kad jeigu tu esi paskirtas ar išrinktas įvykdyti tam tikras pareigas ir tu jų, kad ir dėl objektyvių priežasčių, bet užstringi ir niekaip negali įvykdyti, o visgi tikslas yra sklandus mūsų visuomeninio transliuotojo veikimas, tai jau truputėlį reikėtų pasižiūrėti ir į save“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį komentavo S. Kairys.

„Ir jeigu niekaip to sprendimo neįmanoma priimti, nereikėtų ieškoti vieno ar kito asmens kalto, bet tie asmenys, kurie sudaro LRT tarybą, turėtų tikrai pagalvoti, ar jie tą pareigą gali vykdyti“, – pabrėžė kultūros ministras.

Pasak jo, trečią kartą organizuojamas LRT generalinio direktoriaus konkursas turėtų būti paskutinis.

„Mano galva, trys kartai jau yra daug ir čia jau turėtų būti pabaiga ir išvados“, – akcentavo S. Kairys.

Vis nepavykstant išrinkti visuomeninio transliuotojo generalinio direktoriaus, trečiadienį LRT taryba paskelbė naują viešą konkursą šioms pareigoms eiti.

LRT tarybai antradienį nepritarus, kad visuomeninio transliuotojo generalinio direktoriaus rinkimai vyktų atviru balsavimu, tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka tikina, kad tiek jis, tiek visa LRT taryba prisiims atsakomybę, jei rudenį vėl nebus išrinktas LRT generalinis direktorius.

Konkursas trečią kartą paskelbtas po to, kai LRT tarybai birželį antrą kartą nepavyko išrinkti naujo visuomeninio transliuotojo generalinio direktoriaus. Konkurse dalyvavę kandidatai Monika Garbačiauskaitė-Budrienė bei Aistis Zabarauskas sulaukė vienodo palaikymo – už kiekvieną jų balsavo po 6 LRT Tarybos narius.

Kovo mėnesį įvykusiuose LRT generalinio direktoriaus rinkimuose iš šešių kandidatų, dėl nepakankamai surinkto balsų kiekio, taip pat nebuvo išrinktas nei vienas. Įvykdžius du balsavimo turus nei vienas iš kandidatų pirmame ture nesurinko daugiau nei 7 balsų. Antrajame ture kandidatai surinko po vienodą balsų skaičių.

LRT generalinį direktorių konkurso būdu skiria 12 narių LRT taryba, kuriai šiuo metu vadovauja Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius E. Valatka.

Kol bus išrinktas nuolatinis LRT generalinis direktorius, transliuotojui vadovauja penkerių metų kadenciją baigusi M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.