G. Nausėda su Vokietijos kariuomenės vadu aptarė svarbiausius saugumo klausimus ir šalių karinį bendradarbiavimą

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Vokietijos kariuomenės vadu generolu Carstenu Breueriu, su kuriuo aptarė saugumo situaciją regione bei, žinoma, Lietuvos ir Vokietijos karinį bendradarbiavimą ir NATO rytinio flango stiprinimą, skelbia Prezidentūra.

Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-08-28 13:39

Anot G. Nausėdos, saugumo situacijai regione išliekant įtemptai itin svarbu, jog Lietuva ir Vokietija grėsmes vertina vienodai ir atitinkamai priima sprendimus gynybos srityje.

Todėl, jo teigimu, NATO viršūnių susitikimo Vilniuje metu patvirtinti regioniniai saugumo planai reikšmingai prisidės stiprinant NATO rytinį flangą, tačiau būtinas spartus jų įgyvendinimas.

Susitikime su Vokietijos kariuomenės vadu prezidentas iškėlė ir Vokietijos brigados dislokavimo Lietuvoje klausimą. Jo nuomone, šiame etape itin svarbus sklandus Lietuvos ir Vokietijos institucijų bendradarbiavimas.

„Džiaugiamės Vokietijos ilgalaikiu įsipareigojimu stiprinant Lietuvos saugumą. Esu tikras, kad tai bus sėkmės istorija, kuria galėsime dalintis su sąjungininkais. Lietuva yra pasirengusi užtikrinti Vokietijos kariams pačias geriausias sąlygas gyventi ir treniruotis Lietuvoje“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas su Vokietijos kariuomenės vadu taip pat aptarė NATO rotacinį oro gynybos modelį, kurio įsteigimui buvo pritarta NATO viršūnių susitikime Vilniuje. Šalies vadovas pabrėžė, kad oro gynyba lieka vienu Lietuvos ir viso regiono prioritetų, todėl svarbu artimiausiu metu parengti praktinį šios idėjos įgyvendinimo planą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.