Parlamentarą rinksiantys Raseinių ir Kėdainių rajonų rinkėjai jau nuo antradienio galės balsuoti iš anksto

Vienmandatės Raseinių–Kėdainių rinkimų apygardos rinkėjai jau nuo antradienio galės išreikšti savo pilietinę valią ten vyksiančiuose pirmalaikiuose Seimo nario rinkimuose.

Rinkimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rinkimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rinkimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rinkimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rinkimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rinkimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-08-28 10:20, atnaujinta 2023-08-28 10:54

Kaip informuoja Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), Raseinių rajono savivaldybės pastate (V. Kudirkos g. 5, Raseiniai) ir Kėdainių rajono savivaldybės pastate (J. Basanavičiaus g. 36, Kėdainiai) rugpjūčio 29–31 dienomis vyks balsavimas iš anksto. Balsuoti bus galima nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro.

Rugpjūčio 30 – rugsėjo 1 dienomis balsavimas taip pat bus organizuojamas specialiuose punktuose: Raseinių–Kėdainių rinkimų apygardos teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros bei socialinės priežiūros įstaigose, bausmių atlikimo vietose ir kt.

Rugsėjo 1–2 dienomis rinkimų komisijų nariai vykdys balsavimą rinkėjų namuose. Jo metu balsuos tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose: neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai.

Rugsėjo 3-oji – pagrindinė Seimo nario rinkimų vienmandatėje Raseinių–Kėdainių apygardoje diena. Nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro rinkėjai balsuos nebe savivaldybės pastate, o savo rinkimų apylinkėse ar bet kurioje kitoje apygardos teritorijoje esančioje rinkimų apylinkėje.

Pirmalaikiuose Seimo nario rinkimuose dėl parlamentaro mandato varžysis aštuoni kandidatai. Tai Sandra Barzdienė, iškelta Liberalų sąjūdžio; buvęs Raseinių rajono meras Andrius Bautronis, iškeltas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Edvinas Demidavičius, iškeltas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“; Algirdas Gricius, iškeltas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos; Matas Skamarakas, iškeltas Lietuvos socialdemokratų partijos; Meida Šabūnienė, iškelta Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų); Antanas Tautkus, iškeltas Lietuvos regionų partijos; Darius Ulickas, iškeltas Darbo partijos.

Teisę rinkti Seimo narį Raseinių – Kėdainių apygardoje turės beveik 32 tūkst. rinkėjų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino galutinius turinčių teisę balsuoti pirmalaikiuose Seimo nario rinkimuose vienmandatėje Raseinių – Kėdainių apygardoje rinkėjų sąrašus.

Balsavimo teisę šiuose rinkimuose turės iš viso 31 780 Raseinių rajono savivaldybės ir dalies Kėdainių rajono savivaldybės gyventojai.

Raseinių rajono savivaldybėje daugiausia rinkėjų yra Stonų apylinkėje (2245), Pramonės (2162) ir Prabaudos apylinkėse (2099), mažiausiai – Steponkaimio (121), Bebirvos (123) ir Grajauskų (133) apylinkėse.

Kėdainių rajono savivaldybėje daugiausiai rinkėjų yra Josvainių apylinkės rinkėjų sąraše (1336), Krakių apylinkėje (702) ir Kunionių (416). Mažiausiai – Angirių (133), Paaluonio (188) ir Skaistgirių (236) apylinkėse.

Kaip primena ELTA, Seimo gegužės 9 d. sprendimu, pirmalaikiai Seimo nario rinkimai Raseinių-Kėdainių apygardoje vyks šių metų rugsėjo 3 d.

Raseinių-Kėdainių rinkimų apygardos rinkėjai neteko savo išrinkto Seimo nario Arvydo Nekrošiaus, kuris tapo Raseinių rajono meru.

Pirmalaikiai Seimo nario rinkimai, kai nutrūksta Seimo nario, išrinkto vienmandatėje rinkimų apygardoje, įgaliojimai, turi būti surengti ne vėliau kaip per 6 mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen