Akredituotas naujas Vokietijos gynybos atašė Lietuvai

Krašto apsaugos ministerijoje antradienį akredituotas naujas Vokietijos gynybos atašė Lietuvai plk. ltn. Dr. Hans-Joachim Ruff-Stahl.

plk. ltn. Dr. Hans-Joachim Ruff-Stahl.<br>KAM / vyr. srž. A. Čemerka nuotr.
plk. ltn. Dr. Hans-Joachim Ruff-Stahl.<br>KAM / vyr. srž. A. Čemerka nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 8:55 PM

„Pastarieji metai buvo itin intensyvūs mūsų šalių bendradarbiavimui. Vokietijos parama Lietuvos gynybai itin išaugo. Esame dėkingi Vokietijai už sprendimą dislokuoti brigadą, vadovavimą priešakinių pajėgų kovinei grupei, investicijas į karinę infrastruktūrą, taip pat – už atgrasymo ir Lietuvos gynybos stiprinimą iškart po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą“, – sveikindamas naująjį gynybos atašė sakė krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus.

Anot Ž. Tomkaus, būtent sustiprėjęs šalių bendradarbiavimas lėmė, jog pirmąkart Vokietijos gynybos atašė paskirtas tik Lietuvai.

Ceremonijos metu tarnybą baigęs gynybos atašė Lietuvai plk. ltn. Konstantinas Bellini apdovanotas Lietuvos krašto apsaugos sistemos medaliu „Už nuopelnus“.

ELTA primena, kad birželį Lietuvoje viešėjęs Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas pareiškė, kad Berlynas yra pasirengęs visam laikui šalyje dislokuoti vokiečių karių brigadą. Vis dėlto, kada tiksliai brigados lygio karinis vienetas galėtų būti perkeltas į Lietuvą, gynybos ministras nurodė negalįs atsakyti. Jo teigimu, tai priklausys nuo infrastruktūros sąjungininkų kariams plėtros.

Vilniuje apsilankęs Vokietijos kariuomenės vadas Carstenas Breueris pirmadienį susitikime su Lietuvos kariuomenės vadu Valdemaru Rupšiu aptarė brigados dislokavimo Lietuvoje planą. Jo teigimu, šiuo metu rengiamas planas dėl brigados dydžio karinio vieneto dislokavimo bus pradėtas įgyvendinti iki šių metų pabaigos.

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė pirmadienį pareiškė, jog realu, kad vokiečių karių brigada Lietuvoje bus dislokuota iki 2026 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.