G. Nausėda: sprendimai dėl Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktų uždarymo turėtų būti priimti tik gerai įsivertinus

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad sprendimai dėl Lavoriškių ir Raigardo pasienio kontrolės postų uždarymo turėtų būti priimti tik labai gerai įsivertinus galimus praradimus ir nepatogumus gyventojams.

Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-08-29 12:28, atnaujinta 2023-08-29 12:29

„Aš manau, kad čia nereikėtų padaryti savotiško sporto. Turime labai aiškiai įvertinti individualų atvejį, kiekvieną atvejį vertinti atskirai ir įvertinti galimus praradimus, galimus nepatogumus, tame tarpe ir mūsų gyventojams. Ir tik įvertinę visus aspektus priimti sprendimą“, – Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko užkardoje antradienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas akcentavo, kad būtent taip ir buvo padaryta priimant sprendimus dėl Tverečiaus ir Šumsko pasienio kontrolės punktų uždarymo.

G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad tuo atveju, jeigu Lietuvos saugumui kiltų reali grėsmė, sprendimas dėl visiško sienos su Baltarusija uždarymo būtų priimtas nedelsiant.

„Pirmiausia, mūsų nacionalinis saugumas yra mūsų klausimas ir mes turime visą suverenitetą spręsti, ką su siena daryti. Jeigu kiltų tokio pobūdžio grėsmė, kad mūsų saugumui būtų tikslingiausia visiškai uždaryti sieną, nė minutės nesvarstytume ir tai padarytume“, – teigė prezidentas.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) ketina artimiausiu metu siūlyti svarstyti dėl dar dviejų pasienio su Baltarusija punktų, Lavoriškių ir Raigardo, uždarymo.

Nuo rugpjūčio vidurio jau laikinai uždaryti Šumsko ir Tverečiaus pasienio kontrolės punktai su Baltarusija.

Lenkijos pasienyje su Baltarusija veikia vienas pasienio kontrolės punktas, Latvijos pasienyje – du, o Lietuvos pasienyje – keturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.