Paramos akcijos „Dronų giesmės“ metu paaukota beveik 183 tūkst. eurų

Praėjusią savaitę baigėsi liepos 19 dieną prasidėjusi ir iki rugpjūčio 24-osios, kuomet Ukraina mini savo nepriklausomybės dieną, trukusi organizacijos „Maži, bet stiprūs“ paramos akcija „Dronų giesmės“. Nors jos metu nepavyko surinkti užsibrėžto kiekio lėšų – 300 tūkst. eurų – šalies gyventojai bei įmonės per mėnesį paaukojo taip pat nekuklią pinigų sumą – beveik 183 tūkst. eurų.

Dronas.<br> M. Patašiaus nuotr.
Dronas.<br> M. Patašiaus nuotr.
Dronas.<br>  M. Patašiaus nuotr.
Dronas.<br>  M. Patašiaus nuotr.
Dronas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dronas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dronas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dronas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 10:39 AM

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, už surinktą pinigų sumą ukrainiečių kariams iš viso bus nupirkti 305 gyvybiškai būtini dronai.

Dalis skraidyklių jau yra pakeliui į frontą, o visas „Dronų giesmių“ dovanotas spiečius ginančiuosius tėvynės laisvę pasieks per artimiausią mėnesį.

„Kai ginklai žvanga, o Ukraina kasdien kovoja dėl savo laisvės ir išlikimo, tikros mūzos negali tylėti. Tą įrodė žinomi Lietuvos muzikos pasaulio atstovai, savo kūryba ir muzika kvietę Lietuvos visuomenę padėti apsaugoti Ukrainos karius.

Mūsų tikslas – padovanoti jiems taip reikalingų kovos įrankių būtų pasiektas, net jei būtume sugebėję nusiųsti vieną droną. Tačiau tūkstančių Lietuvos žmonių ir dešimčių įmonių aukų dėka, ukrainiečiams dovanosime dronų kamikadzių spiečių“, – sako paramos akciją „Dronų giesmės“ rengiančios organizacijos „Maži, bet stiprūs“ įkūrėjas Raimundas Aleknavičius.

Primenama, kad palaikyti „Dronų giesmių“ iniciatyvą savo kūrybos eilėmis ar muzika kvietė Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Justinas Jarutis, Dovilė Filmanavičiūtė, Šarūnas Mačiulis, Ieva Narkutė, Justė Kraujelytė, Giedrius Leškevičius, „Queens of roses“, Bjellė, Edgaras Lubys, Indrė Malakauskaitė – Juodeikienė, Vilius („Gerai Gerai“), Ledi Ais, Žalvarinis, Dileta, Girmantė, „Black Spikes“, Dainotas Varnas, „Kašpirovskio dantys“, „Bloom“, Alen Chicco ir kiti žinomi įvairių stilių bei kartų atlikėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.