Po J. Prigožino žūties, I. Šimonytė ragina neatsipalaiduoti: Baltarusija yra, buvo ir bus nestabilumo šaltinis

Grupuotės „Wagner“ samdinių vadeivos Jevgenijaus Prigožino žūtis nereiškia, kad Lietuvos saugumo situacija kaip nors pasikeitė, sako premjerė Ingrida Šimonytė. Pasak politikės, Baltarusija visą laiką buvo grėsmę kelianti Lietuvos kaimynė, todėl, pažymėjo Vyriausybės vadovė, nereikėtų „labai atsipalaiduoti“. Anot jos, svarbu ir toliau stebėti, kur patrauks „Wagner“ samdiniai.

 Ingrida Šimonytė.<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-08-29 08:52

„Kaip ten bus su „Wagner“ samdiniais – tikrai dar reikia stebėti situaciją ir mūsų institucijos tą be jokios abejonės daro. Bet aš nenorėčiau tos situacijos nei sugrėsminti, nei (...) pasakyti, kad ji labai pagerėjo dėl to, kad Prigožino lėktuvą kažkas numušė žemėn ir matė reikalą juo atsikratyti, kadangi tikrai dar reikia šiek tiek laiko, kad mes pamatytumėme, kokios yra tolesnės tendencijos su tais žmonėmis, kurie buvo Baltarusijoje“, – antradienį LRT radijui sakė I. Šimonytė.

„Aš čia nesiūlyčiau labai atsipalaiduoti. Mes budriai tą situaciją stebime visą laiką – ir tada, kai dar nebuvo ten „Wagner“, ir tada, kai samdiniai ten atsirado, ir dabar, kai nėra Prigožino“, – patikino premjerė.

I. Šimonytė pabrėžė, kad Baltarusija kelia tam tikrą grėsmę dėl Minsko režimo.

„Baltarusija yra, buvo ir bus kaimynas, kuris yra savaime nestabilumo šaltinis. Jeigu ne dėl vienų priežasčių, tai dėl kitų – pirmiausiai dėl to, kad valstybei vadovauja apsišaukęs prezidentas, kuris susimanęs gali naudoti įvairiausius įrankius tam, kad kažką bandytų sau išsiderėti – mes matėme ir nelegalią migraciją iki dar invazijos į Ukrainą, ir įvairiausių kitų dalykų. Tąja prasme kažkaip negalime pasakyti, kad kažkas Baltarusijoje ėmė staiga ir pagerėjo“, – nurodė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad praėjusį trečiadienį pranešta, jog Rusijos Tverės srityje sudužo J. Prigožinui priklausantis privatus lėktuvas „Embraer Legacy 600.

Remiantis genetinių tyrimų išvadomis, Rusijos valdžios institucijos oficialiai patvirtino karo samdinių grupuotės „Wagner“ vado mirtį.

Oficialiais duomenimis, katastrofos priežastis kol kas nežinoma. Tačiau didelė dalis Rusijos visuomenės, taip pat Vakarų šalių vyriausybės mano, kad „Wagner“ lyderio privataus lėktuvo sudužimas nebuvo nelaimingas atsitikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.