Steigiama tarpinstitucinė darbo grupė, nustatysianti grėsmes iš Baltarusijos ir parengsianti konkretų veiksmų planą

Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) informuoja, kad dėl kylančių grėsmių iš Baltarusijos bus steigiama tarpinstitucinė darbo grupė, kuri sieks nustatyti grėsmių indikatorius bei artimiausiu metu parengs konkretų veiksmų planą.

Lietuvos pasienis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos pasienis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Lietuvos pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 4:02 PM

„Įvairios grėsmių mažinimo priemonės, pavyzdžiui, pasienio punktų darbo laiko trumpinimas, patikrų griežtinimas, sugriežtinta akcizinių prekių kontrolė ar tam tikro transporto pralaidumo ribojimai – bus įvedamos atsižvelgiant į sukurtą grėsmių objektyvių indikatorių sistemą“, – teigė NKVC vadovas Vilmantas Vitkauskas.

„Papildomas postų uždarymas ar visiškas sienos su Baltarusija uždarymas kaip priemonė taip pat bus numatyti įvertinus, kaip indikatorių sistema identifikuoja atitinkamo masto grėsmes“, – pridūrė V. Vitkauskas.

Numatytų priemonių įgyvendinimas vyks koordinuotai su Lenkija, Latvija ir Estija, todėl prisidės prie minėtų grėsmių valdymo regioniniu mastu, nurodoma pranešime žiniasklaidai.

Darbo grupę sudarys NKVC, Vidaus reikalų, Užsienio reikalų, Susisiekimo, Finansų, Krašto apsaugos ir Teisingumo ministerijų, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Migracijos departamento bei Antrojo operatyvinių tarnybų departamento ir Valstybės saugumo departamento atstovai.

ELTA primena, kad Lietuva jau ėmėsi priemonių šalies saugumui sustiprinti. Prieš kelias savaites uždaryti Šumsko ir Tverečiaus pasienio su Baltarusija kontrolės punktai, atnaujintas Valstybės sienos apsaugos priedangos planas, pagal kurį praėjusią savaitę vyko kariuomenės ir pasieniečių pratybos, taip pat sustiprinta šalyje esančių Baltarusijos piliečių patikra dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

Šiuo metu pasienyje su Baltarusija budi ne tik pasieniečiai – be kariuomenės pasitelkti ir policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, Viešojo saugumo tarnybos specialiųjų pajėgų padaliniai.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad artimiausiu metu bus svarstoma ir dėl Lavoriškių ir Raigardo pasienio kontrolės punktų uždarymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje