Trečiadienį šaukiamas koalicinės tarybos posėdis: aptars rudens Seimo sesijos darbus

Trečiadienį Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen iniciatyva šaukiamas koalicinės tarybos posėdis. Apie planuojamą susitikimą Eltai patvirtino valdančiosios daugumos atstovai. Pasak jų, tai įprastas posėdis, skirtas aptarti rudens Seimo sesijos darbotvarkę.

Seimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas.<br>T.Bauro nuotr.
Seimas.<br>T.Bauro nuotr.
Seimas.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Seimas.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 1:46 PM

„Manau, kad ne vien mokesčiai, kas labiausiai viešojoje erdvėje skamba, bet ir kiti klausimai, kurie iš dalies ir rutininiai, bet reikalaujantys ir papildomo pasitarimo, bus aptarti. (...) Matyt, Vyriausybė jau turės savo matymą, ką jie atneša į rudens sesijos darbotvarkę. Mes Seime taip pat dar turime nebaigtų klausimų kaip antai sveikatos, socialinių reikalų klausimai, aplinkosauginiai, gyvūnų gerovės (klausimai – ELTA)“, – sakė konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Tuo metu Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas teigė, kad greta kitų darbotvarkės klausimų, posėdyje bus aptariama ir Vyriausybės rengiama mokesčių reforma.

„Be abejo, kad visi rudens sesijos darbai, visos aktualijos, kurios dabar yra svarstomos, galėtų būti paliestos. Bet mokesčių klausimo svarba yra didelė“, – pažymėjo Seimo vicepirmininkas.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas nurodė, kad V. Čmilytė-Nielsen posėdžio darbotvarkės klausimų nedetalizavo.

Anksčiau politikas teigė, kad koalicinės tarybos formate vertėtų aptarti situaciją dėl krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko paviešintos informacijos apie tankų įsigijimus. R. Morkūnaitė-Mikulėnienė neatmetė, kad šis klausimas taip pat gali būti aptartas trečiadienį šaukiamame posėdyje.

„Mano galva, istorija jau nuėjusi į istoriją. Bet jeigu yra klausimų (...) – kas rūpės visiems aplink stalą, apie tai ir bus kalba“, – sakė ji.

ELTA primena, kad valdančiosios daugumos partneriai steigti koalicinę tarybą sutarė birželio mėnesį.

Buvo nutarta, kad koalicinė taryba posėdžiaus periodiškai – kas mėnesį, o šiame formate nuolat dalyvaus daugumos partijų pirmininkai, valdančiosios koalicijos frakcijų Seime seniūnai bei Vyriausybės vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.