G. Nausėda linki partijoms nepaversti politinės arenos priešrinkiminių debatų lauku

Prezidentas Gitanas Nausėda viliasi, kad kitą savaitę prasidėsianti rudens Seimo sesija netaps „priešrinkiminių debatų arena“. Pasak šalies vadovo, parlamentas iki 2024 m. rinkimų dar gali priimti valstybei reikalingų sprendimų.

 Gitanas Nausėda.<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br>Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br>Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-09-01 10:45, atnaujinta 2023-09-01 10:46

„Labai norėtųsi palinkėti partijoms, likus pakankamai nedaug laiko iki rinkimų, susitelkti ir, vis dėlto, nepaversti politinės arenos vien tik konkurencijos arena arba priešrinkiminių debatų arena. Aš galvoju, kad vis dar turime šansą padaryti nemažai sprendimų iki kitų Seimo rinkimų ir tada atsiduoti rinkėjų valiai“, – penktadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Klausiamas, kokie svarbiausi darbai laukia politinį sezoną bepradedančio Seimo, Daukanto aikštės rūmų vadovas nurodė, kad dėmesio centre bus krašto apsaugos klausimai.

Politikas priminė visą vasarą besitęsusias diskusijas bei jo raginimus dėl ribojamųjų priemonių sugriežtinimo Baltarusijos piliečiams.

„Tikiuosi, kad bus grįžta prie teisinio Baltarusijos ir Rusijos piliečių judėjimo per mūsų sieną statuso, jų gyvenimo ir leidimo gyventi statuso. Šiandien mes gyvename tikrai įtemptoje atmosferoje, kai turime būti maksimaliai pasirengę galimoms provokacijoms, galimam mėginimui destabilizuoti mūsų vidinę politinę padėtį. Ji tikrai yra trapi ir mes turime dėti visas pastangas, kad žmonės galėtų saugiai gyventi mūsų valstybėje, kurti savo gerovę“, – siūlymų suvienodinti nacionalines sankcijas rusams ir baltarusiams prasmę aiškino G. Nausėda.

Be to, prezidento manymu, išskirtinis dėmesys būsimoje Seimo sesijoje bus skiriamas ir ekonominiams klausimams.

„Labai laukiu socialinių sprendimų dėl 2024 m. – ir pensininkai, ir socialiai jautrios grupės visada buvo mano prioritetas. Todėl tikrai nebūsime abejingi ir nestebėsime procesų iš šono, o aktyviai juose dalyvausime“, – Prezidentūros laikyseną pažymėjo G. Nausėda.

Taip pat Seimas turėtų svarstyti dėl prokurorų algų didinimo. Šalies vadovas akcentavo, kad po priimtos valstybės tarnybos reformos susidarė „nelabai priimtinos disproporcijos“ tarp teisėjų ir prokurorų atlyginimų.

„Valstybės tarnybos reforma iš dalies išsprendė kai kurių kategorijų žmonių atlyginimo problemą. Tačiau tokie darbuotojai ir tarnautojai kaip prokuratūros darbuotojai liko kol kas nuošalyje“, – pripažino prezidentas.

ELTA primena, kad kitą savaitę – rugsėjo 10 d. – prasidės eilinė rudens Seimo sesija.

Trečiadienį Vyriausybė jau patvirtino Seimui siūlomų svarstyti teisės aktų projektų sąrašą – sesijos darbų programą. Iš viso Ministrų kabinetas įstatymų leidėjams ketina teikti 82 įstatymų pataisų paketus.

Kaip ir kiekvieną rudenį, vienu svarbiausiu Vyriausybės darbų bus kitų metų valstybės biudžetas. Taip pat parlamentas bus kviečiamas svarstyti vadinamąją šauktinių reformą, pėstininkų divizijos steigimą, valstybės tarnybos reformos antrąjį etapą. Be to, Seimas tęs mokesčių reformos svarstymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.