Skandalingus popiežiaus pasisakymus įvertinęs G. Nausėda: jis yra tikėjimo, bet nebūtinai istorijos autoritetas

Popiežiaus Pranciškaus žodžius apie „didelę rusų tautą“ ir jos galybę įvertinęs prezidentas Gitanas Nausėda įsitikinęs, jog Bažnyčios vadovas savo išsakytas mintis turėjo apgalvoti atsakingiau.

 Skandalingus popiežiaus pasisakymus įvertinęs G. Nausėda: jis yra tikėjimo, bet nebūtinai istorijos autoritetas<br> Lrytas.lt koliažas
 Skandalingus popiežiaus pasisakymus įvertinęs G. Nausėda: jis yra tikėjimo, bet nebūtinai istorijos autoritetas<br> Lrytas.lt koliažas
 Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Popiežius Pranciškus<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-09-01 10:39, atnaujinta 2023-09-01 10:50

Pasak G.Nausėdos, popiežiaus pasisakymai neabejotinai turėjo užgauti savo kraują už tėvynę liejančius ukrainiečius.

„Žinote, popiežius yra tikėjimo autoritetas, bet tai automatiškai nereiškia, kad jis yra istorijos autoritetas. Kartais galbūt Rusijos istorija arba mūsų regiono, kontinento istorija iš Argentinos gali atrodyti ir šiek tiek kitaip.

Galbūt ir mano žinios apie Argentinos istoriją galėtų kartais kelti tam tikrų kontroversijų.

Kalbant rimtai, aš manau, kad tai yra nepaprastai jautrus klausimas, ir prieš teikiant tokius pareiškimus reikėtų labai gerai pagalvoti, nes tokie pareiškimai užgauna labai daug žmonių – ypatingai tų, kurie šiuo metu lieja savo kraują beprasmiškame kare Ukrainoje“, – kalbėjo šalies vadovas.

Primename, kad tarptautinėje erdvėje kilo pasipiktinimas dėl popiežiaus Pranciškaus jauniems rusų katalikams skirto pasisakymo, kuriame jis gyrė „didžiosios Rusijos“ palikimą.

Vienoje Sankt Peterburgo katalikų bažnyčioje susirinkusiems jaunuoliams popiežius sakė, kad „jūs esate didžiosios Rusijos, didžiųjų šventųjų, karalių, Petro Didžiojo, Jekaterinos II, rusų tautos, pasižyminčios didele kultūra ir dideliu žmogiškumu, vaikai“.

Anksčiau taip pat pranešta, jog tarptautinėje erdvėje kilus pasipiktinimui dėl popiežiaus Pranciškaus pasisakymų apie Rusiją, Užsienio reikalų ministerija (URM) pokalbiui kviečia Apaštalinį nuncijų.

„Užsienio reikalų ministerija pasikvietė pokalbiui Apaštalinį nuncijų rugsėjo pradžioje, kuomet arkivyskupas Petar Rajič grįš iš atostogų“, – Eltai teigė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Paulina Levickytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.