G. Nausėda mano, kad klausimas dėl sienos su Baltarusija uždarymo – praranda aktualumą

Prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad visiško sienos su Baltarusija uždarymo scenarijus šiuo metu darosi mažiau aktualus. Šalies vadovas tikina šiuo metu neturintis jokios informacijos, kad Baltarusijoje dislokuoti „Wagner“ samdiniai bandytų destabilizuoti situaciją pasienyje.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 10:55 PM

„Po Prigožino mirties atvejo mes matome, kad yra tam tikras sutrikimas „Wagner“ grupuotės gretose. Ir šiandieną konkrečios informacijos apie tai, kad „Wagner“ grupuotės nariai yra prie mūsų pasienio ir mėgina destabilizuoti pasienio situaciją – aš neturiu“, – pirmadienį laidoje „LRT Forumas“ sakė G. Nausėda.

„Lenkijos pusė vargu bau ar galėtų pasakyti kažką apie tai, kad komplikuojasi situacija prie jų pasienio“, – taip pat pridūrė jis.

Todėl prezidentas akcentuoja, kad sprendimas visiškai uždaryti sieną su Baltarusija turėtų būti priimtas tik tuo atveju, jei situacija pasienyje komplikuotųsi.

„Mes turime suprasti, kad mūsų veiksmai turi būti adekvatūs situacijai. Jeigu situacija komplikuojasi, mes veikiame vienaip, jeigu situacija lieka tokia pati, kaip dabar, arba netgi stabilizuojasi, mes turime elgtis kitaip. Niekas nenori uždarinėti sienų vien tik dėl sporinių interesų“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad rugpjūčio pabaigoje buvo pranešta, jog Rusijos Tverės srityje sudužo Jevgenijui Prigožinui priklausantis privatus lėktuvas „Embraer Legacy 600“.

Remiantis genetinių tyrimų išvadomis, Rusijos valdžios institucijos oficialiai patvirtino karo samdinių grupuotės „Wagner“ vado mirtį.

Oficialiais duomenimis, katastrofos priežastis kol kas nežinoma. Tačiau didelė dalis Rusijos visuomenės, taip pat Vakarų šalių vyriausybės mano, kad „Wagner“ lyderio privataus lėktuvo sudužimas nebuvo nelaimingas atsitikimas.

Nuo rugpjūčio vidurio, reaguojant į kaimyninės valstybės keliamas grėsmes, nuspręsta laikinai uždaryti Šumsko ir Tverečiaus pasienio kontrolės punktus su Baltarusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.