Po rezonansą sukėlusių nusikaltimų I. Šimonytė įvertino situaciją socialinės apsaugos sistemoje: ištekliai yra riboti

Komentuodama pastaruoju metu rezonansą sukėlusias istorijas dėl tėvų nusikaltimų prieš savo vaikus, premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad socialinės apsaugos situacija Lietuvoje yra „pakankamai nebloga“. Pasak jos, nors finansavimas yra ribotas, tačiau institucijos socialinių paslaugų poreikį stengiasi atliepti.

I. Šimonytė.<br>Laima Penek/LRV nuotr.
I. Šimonytė.<br>Laima Penek/LRV nuotr.
I. Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
I. Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
I. Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
I. Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 7:17 PM

„Niekada nesakysiu, kad pagalbos – socialinės ar socialinių paslaugų – Lietuvoje yra per daug ir jų netrūksta. (...) Bet, man atrodo, kad ribotais ištekliais, kuriuos skiriame, tais, kuriais esame kaip visuomenė susitarę skirti socialinei apsaugai, tvarkomės pakankamai neblogai“, – pirmadienį „Info TV“ sakė Vyriausybės vadovė.

Ministrės pirmininkė pažymėjo, kad Lietuva socialinei apsaugai nuo savo bendrojo vidaus produkto (BVP) skiria gerokai mažiau negu Europos Sąjungos (ES) vidurkis.

Visgi, pasak jos, visos institucijos stengiasi kaip įmanoma labiau atliepti socialinių paslaugų poreikį.

„Nėra tik tai valstybė, ar tik tai savivaldybės, yra ir nevyriausybinės organizacijos, kitos organizacijos, mokykla, čia veikia labai daug veikėjų, kurie kartu veikdami gali problemas pastebėti“, – akcentavo I. Šimonytė.

ELTA primena, kad rugpjūčio 27 dieną vyras su dukra valtimi perplaukė Šilutės rajone tekančią upę, kirsdamas Lietuvos ir Rusijos sieną. Turimais duomenimis tėvas su devynių mėnesių mergaite šiuo metu yra Rusijos teritorijoje.

Sekmadienį, teisėsaugos duomenimis, Neries upėje, kaip įtariama, 36-erių moteris, norėdama nusižudyti, sąmoningai paskandino savo vaikus – 2020 ir 2022 metais gimusias mergaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.