Kaune vaikas paimamas iš dar vienos šeimos: tėvų elgesys kėlė pavojų jo saugumui

Kaune nuspręsta vaiką dar iš vienų socialinių įgūdžių stokojančios tėvų – teismas atitinkamą nutartį priėmė trečiadienį, patenkinęs Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prašymą. 

 Kaune nuspręsta paimt vaiką iš dar vienos socialinių įgūdžių stokojančios šeimos. <br> R. Vitkaus asociatyvioji nuotr. 
 Kaune nuspręsta paimt vaiką iš dar vienos socialinių įgūdžių stokojančios šeimos. <br> R. Vitkaus asociatyvioji nuotr. 
 Kaune nuspręsta paimt vaiką iš dar vienos socialinių įgūdžių stokojančios šeimos. <br> M. Patašiaus asociatyvioji nuotr. 
 Kaune nuspręsta paimt vaiką iš dar vienos socialinių įgūdžių stokojančios šeimos. <br> M. Patašiaus asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-09-07 10:25, atnaujinta 2023-09-07 23:18

Į Kauno apylinkės teismą kreiptasi po to, kai buvo išmėgintos visos įmanomos pagalbos šeimai ir vaikui priemonės, kurias taikė vaikų teisių sergėtojai.

Pasak vaikų teisėmis besirūpinančios institucijos atstovų, tėvai nedėjo pastangų ir nekeitė savo elgesio bei gyvenimo būdo.

Konstatuota, kad sugyventinių pora neturi pakankamai socialinių įgūdžių, jai nepavyksta atsikratyti potraukio svaigalams.

Šių problemų tėvai nepripažino ir nesistengė pasitaisyti.

Atsakingų institucijų specialistai įžvelgė realų pavojų, jog vaikas augs nesaugioje aplinkoje, todėl nuspręsta jį iš namų paimti, išduodant atitinkamą leidimą. 

Teismo nutartis turi būti vykdoma skubiai. Tėvai gali ją apskųsti per 7 dienas nuo paskelbimo, tačiau skundas negali sustabdyti nutarties vykdymo.

Vaikai artimiausiu metu turėtų būti perduoti laikiniems globėjams.

Jei tėvai skųs nepalankią nutartį, laikinoji globa galios, kol vyks skundo nagrinėjimas, kurio atmetimo atveju bus paskirta nuolatinė globa.

Tėvams nuo 2018 metų buvo taikomas atvejo vadybos procesas, su jais bendravo, pagalbą suteikė vaiko teisių apsaugos darbuotojai, tačiau patikrinimai rodė, kad vaikas buvo blogai prižiūrimas, nerimą kėlė ir jo gyvenimo sąlygos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.