A. Bilotaitė: šiuo metu nėra indikacijų apie nusikalstamų etninių grupuočių formavimąsi

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad šiuo metu nėra indikacijų, jog šalyje formuotųsi nusikalstamos etninės grupuotės.

Agnė Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 12:42 PM

„Kad tam tikros etninės grupės burtųsi ir kažką imtų organizuoti – šiuo metu to nematome, bet tikrai stebime“, – žurnalistams penktadienį spaudos konferencijoje Kaune kalbėjo A. Bilotaitė.

„Nelegali migracija yra suvaldyta ir kontroliuojama“, – sakė ministrė.

Taip pat, pažymėjo ji, vykstant karui Ukrainoje, policija yra ėmusis prevencinių priemonių siekiant užkardyti galimus prekybos ginklais ar žmonėmis atvejus.

„Aptarėme klausimus, kurie susiję su karu Ukrainoje ir iš to galinčiomis kilti pasekmėmis, kas susiję su prekyba žmonėmis ar ginklais. Mus informavo, kad tokių tendencijų nematome, (…) nors europiniu lygmeniu, tarybos posėdžiuose, aptariame tuos klausimus su kitomis ES šalimis“, – pabrėžė A. Bilotaitė.

„Galbūt tai susiję su tuo, kad nuo pat karo pradžios labai glaudžiai dirbame kartu su policija tam, kad būtų imtasi reikalingų prevencinių priemonių ir jų yra imtasi. Tai, manau, duoda rezultatą“, – teigė ministrė.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, iš viso į Lietuvą nuo 2022 metų sausio neįleista 11 211 neteisėtų migrantų, šiemet – 1605. Nuo Baltarusijos sukeltos migracijos krizės pradžios Lietuvos pasieniečiai į šalį neleido neteisėtai patekti daugiau nei 20,9 tūkst. migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.