A. Bilotaitė sureagavo į pareigūnų planus dėl streiko: finansavimas pastaraisiais metais ženkliai auga

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, reaguodama į tai, kad dėl per mažų atlyginimų statutiniai pareigūnai svarsto streiko galimybę, akcentuoja, kad finansavimas šios srities darbuotojams yra ženkliai didinamas.

Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 12:39 PM

„Finansavimas ženkliai auga, jeigu kalbėti apie policijos biudžetą. Jeigu lyginti 2021 metų ir 2023 policijos biudžetą, tai jis yra tikrai rekordiškai padidėjęs. Ir visas policijos biudžetas 2021 metais buvo toks, koks 2023 metais skirtas vien tik darbo užmokesčiui – tai yra apie 245 mln. eurų“, – penktadienį Kaune surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Bilotaitė.

„Tai yra tikrai dideli pinigai, mes investuojame ir suprantame, kad pareigūnų motyvacija, aprūpinimas yra prioritetai, todėl kad skirtingos ekstremalios, krizinės situacijos parodė, kad pareigūnai yra mūsų priešakinėse linijose ir mes turime daryti viską, kad užtikrintume mūsų pareigūnų motyvaciją“, – akcentavo ji.

A. Bilotaitė taip pat teigia, kad tiek Vyriausybė, tiek ir Vidaus reikalų ministerija nuo kadencijos pradžios deda pastangas kelti pareigūnų motyvaciją.

„Tikrai nuoširdžiai bendradarbiaujame ir dirbame su mūsų tarnybomis ir tikrai tie pokyčiai yra. Ir, kaip sakau, kaip ministerija esame įsirašę numeris vienas prioritetą – tai būtent ir toliau tęsimą motyvacijos gerinimo ir aprūpinimo“, – teigė ji.

ELTA primena, kad Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) kreipėsi į šalies Vyriausybę ir Seimą dėl kitų metų planuojamo teisėtvarkos ir aplinkosaugos įstaigų finansavimo.

Profsąjunga reikalauja Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), Policijos departamento (PD), Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD), Viešojo saugumo tarnybos (VST), o taip pat Aplinkos ministerijai pavaldžių įstaigų darbo užmokesčio fondų asignavimus 2024 m. didinti ne mažiau 10 proc., lyginant su praėjusiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.