R. Požėla apie įtarimais apaugusį galimą pareigūnės išprievartavimą: palaukim ir visas aiškumas bus Sako, kad tiria ne šiais metais nutikusį įvykį

Prieš kelias savaites viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie tai, jog rugpjūtį Kaune vykusiuose policijos mokymuose pareigūnai galimai išprievartavo savo kolegę, vis dar gaubia nežinia. Generalinis komisaras Renatas Požėla tvirtina, kad dar reikia palaukti – tiesa, šiuo metu atliekamas tyrimas dėl galimai kitomis aplinkybėmis ir ne šiemet nutikusio nusikaltimo.

Renatas Požėla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Renatas Požėla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Renatas Požėla<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Renatas Požėla<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Renatas Požėla<br>J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
Renatas Požėla<br>J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 12:22 PM, atnaujinta Sep 8, 2023, 12:29 PM

Primename, kad rugpjūčio pabaigoje Seimo narys Remigijus Žemaitaitis savo „Facebook“ profilyje paskelbė, kad prieš kelias savaites policijos organizuotose mokymuose galimai buvo išprievartauta jauna pareigūnė.

„Prieš dvi savaites, galimai Kaune vykstančiose Policijos departamento organizuojamuose užsiėmimuose, girtų pareigūnų surakinta antrankiais galimai buvo išprievartauta mergina. Ta pati mergina, kurią dar 2018 metais iš Lietuvos didmiesčio (miestas, vieta, pareigos žinomos) į Policijos biurą pasikvietė A. Moskoliūnas“, – rašė R. Žemaitaitis.

Policija šią informaciją iš karto suskubo paneigti. Penktadienį generalinis komisaras ir toliau pabrėžė, jog tokio įvykio rugpjūčio pabaigoje būti tikrai negalėjo, tačiau šiuo metu atliekamas tyrimas dėl galimo nusikaltimo, įvykusio ne šiais metais.

„Kalbant apie tuos Kauno mokymus rugpjūčio mėnesį, dėl jų mes labai aiškiai iš karto ištransliavome savo poziciją – tai, kas buvo parašyta viename Seimo nario poste, neturi nieko bendro su realybe.

Tačiau šiuo metu yra atliekamas tyrimas dėl galimai kitu laiku ir kitomis aplinkybėmis galimai įvykdytos nusikalstamos veikos.

Šį tyrimą šiuo metu vykdo jungtinė Generalinės prokuratūros ir Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnų grupė, todėl šioje vietoje toliau komentarus gali teikti tik vadovaujantis tyrimui prokuroras.

Palaukim ir visas aiškumas bus – ar buvo kas nors, ir, jeigu buvo – kaip buvo, dėl ko buvo ir kas tai padarė“, – kalbėjo R.Požėla.

Paprašytas patikslinti, apie kokio senumo įvykį kalbama, generalinis komisaras pažymėjo, jog tai – ne 2023 metais galimai įvykęs nusikaltimas.

Parlamentaras R.Žemaitaitis socialiniame tinkle skelbė, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovai Arūnas Maskoliūnas ir Saulius Briginas esą važiavo pas galimos aukos tėvus, prašė dėl neva padaryto nusikaltimo nesikreipti į teisėsaugą.

„Po galimo pareigūnės išprievartavimo, jau kelinta savaitė pareigūnė į darbą neina. Kas gali eiti, ar kaip gali pareigūnė jaustis, jei galimai ją prievartavo jos kolegos Lie-tuviškieji Wagner pareigūnai. A.Moskoliūnas su S. Briginu važiavo į pas tėvus, kur šiuo metu apsistojo pareigūnė.

Atvažiavę prašė nerašyti pareiškimo, galimai siūlė paremti finansiškai, ar net pakelti pareigose, tikslingumui reikia pasakyti galimai, nors įrašuose tai užfiksuota, bet reikia sulaukti tyrimo, ir tuos pokalbius bus galima paviešinti.

Kad apsiramintų, jei buvo suteiktos atostogos nuo rugpjūčio 16 iki rugsėjo 1d. Vadovai bijo, kad šis nusikaltimas neišaiškėtų, visais būdais slepia nuo kolegų ir visuomenės. Atvykę pas tėvus apsimetė kad nieko nežinojo“, – skelbė R. Žemaitaitis.

Policijos atstovai tuomet šią informaciją paneigė.

„Atkreipiame dėmesį, kad 2023 m. rugpjūčio mėnesio pradžioje Lietuvos kriminalinės policijos biuras Kaune organizavo simuliacinius mokymus – pratybas kriminalinės policijos pareigūnams, tiriantiems sunkiausius nusikaltimus. Mokymai vyko intensyviu grafiku, dalyvius instruktavo ir stebėjo instruktorių komanda.

Jokių incidentų nei mokymų, nei poilsio metu, nebuvo, informacijos apie mokymų laikotarpiu įvykdytus galimus drausminius pažeidimus, o juo labiau apie nusikaltimus, nėra“, – pažymėjo policijos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.