S. Skvernelis: neskubėsime palaikyti valdančiųjų rengiamos apkaltos R. Žemaitaičiui, tai – „dūmų uždanga“

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad jo bendrapartiečiai Seime neketina palaikyti valdančiųjų inicijuojamos apkaltos antisemitiniais pasisakymais pasižymėjusiam parlamentarui Remigijui Žemaitaičiui. Pasak jo, šia iniciatyva valdančioji dauguma tiesiog bando nukreipti visuomenės dėmesį nuo savo neveiklumo.

Saulius Skvernelis, Asta Skaisgirytė, Remigijus Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis, Asta Skaisgirytė, Remigijus Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 9:10 AM

„Manyčiau, kad mes tikrai neskubėsime pritarti ir paremti, o tiesiog palauksime, ką pasakys Generalinė prokuratūra. Ir jos atsakymas gali būti esminis ir lemiamas“, – „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis, pažymėdamas, kad apkaltos organizavimui Seime turi būti aiškus teisinis pagrindas.

Politikas rengiamą apkaltos iniciatyvą tiek R. Žemaitaičiui, tiek ir parlamentarui Petrui Gražuliui vadina „dūmų uždanga“, kuria, pasak jo, valdantieji siekia nukreipti visuomenės dėmesį nuo savo neveiklumo.

„Kada tu negebi spręsti esminių, pagrindinių klausimų valstybėje, tada tu permeti tai, kas visuomenę audrina, (norėdamas – ELTA) uždengti savo neveiklumą kokiu nors Gražuliu, Žemaitaičiu. Ne jų klausimai šiandieną yra valstybėje svarbiausi. Bus Seime Žemaitaitis su Gražuliu, nebus – tai šeštaeilis klausimas“, – sakė politikas.

„Kai bus kažkokios teisinės išvados, mes ir svarstysime. Bet tikrai nesivelsime į valdančiųjų žaidimus ir nedalyvausime tame dūmų uždangos pūtime“, – taip pat pažymėjo jis.

ELTA primena, kad rugpjūčio pabaigoje susirinkusi koalicinė taryba sutarė inicijuoti apkaltą antisemitiniais pareiškimais pasižymėjusiam Seimo nariui R. Žemaitaičiui.

R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius lietuvių holokaustą.

Ažiotažą savo pasisakymais „Facebook“ socialiniame tinkle R. Žemaitaitis sukėlė ir anksčiau. Politikas pasidalijo įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, Izraelio nugriautą mokyklą ir pareiškė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – Izraelis“.

Po R. Žemaitaičio pasisakymų kilo tarptautinio pasipiktinimo banga: į pareiškimus netruko sureaguoti Izraelio, Vokietijos, JAV ir Nyderlandų ambasados bei Amerikos žydų komitetas (AJC), pasmerkę Seimo nario teiginius ir reikalaudami viešo atsiprašymo.

Sureagavo ir R. Žemaitaičio bendražygiai – po ažiotažą sukėlusios istorijos partija „Laisvė ir teisingumas“ sustabdė R. Žemaitaičio narystę.

Generalinė prokuratūra dėl parlamentaro antisemitinių pareiškimų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.