G. Landsbergis: tarnybiniai patikrinimai dėl ambasadorių E. Bajarūno ir D. Matulionio nėra pradėti

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad kol kas tarnybiniai tyrimai dėl Lietuvos ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno bei ambasadoriaus prie NATO Deivido Matulionio nėra pradėti. Visgi, pasak jo, dėl diplomatų yra sulaukta pastabų ir šiuo metu yra vertinama gauta informacija.

G. Landsbergis: tarnybiniai patikrinimai dėl ambasadorių E. Bajarūno ir D. Matulionio nėra pradėti.<br> ELTA / T.Vinicko nuotr.
G. Landsbergis: tarnybiniai patikrinimai dėl ambasadorių E. Bajarūno ir D. Matulionio nėra pradėti.<br> ELTA / T.Vinicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2023, 2:42 PM

„Mano žiniomis, dar nėra pradėti (tarnybiniai tyrimai – ELTA)“, – šeštadienį žurnalistams sakė G. Landsbergis.

„Jeigu prasidės tyrimas, bus prašoma daugiau informacijos, jis bus tikrinama ir galbūt (taikomos – ELTA) vidinės nuostatos. Kad ji sukelia kažkokias reakcijas – daugiau tik atsitiktinumas, kad ta informacija išsiviešino, nors ji neturėjo tokia būti“, – kalbėjo jis.

Šalies diplomatijos vadovas detaliai susiklosčiusios situacijos nekomentavo. Tačiau patikino, kad viešojoje erdvėje pasklidusiai informacijai pasitvirtinus, visuomenė bus informuota.

„Kol kas situacijos komentuoti plačiai negaliu. Tiesiog nelabai turiu informacijos, tiesą sakant. Tai yra daugiau institucijos veiklos organizavimo rėmuose vykstantys apsikeitimas informacija“, – sakė jis.

„Yra gauta tam tikrų pastabų dėl veiklos. Į tuos skundus ar pastebėjimus yra reaguojama vidaus nustatyta tvarka. Kai bus daugiau informacijos – turbūt informuosime. Bet dabar tai yra administracinis procesas – ne politinis“, – patikino jis.

Abejonės dėl dviejų diplomatų tinkamumo tęsti pareigas kilo po to, kai naujienų portalas delfi.lt paskelbė, jog, šaltinių duomenimis, Užsienio reikalų ministerija (URM) sulaukė skundų dėl galimo E. Bajarūno mobingo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Be to, rašė portalas, D. Matulionis galėjo nesilaikyti valstybės institucijų mandato ir susilpninti Lietuvos derybines pozicijas artėjant NATO viršūnių susitikimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.