G. Nausėda kartu su EVT nariais reiškia solidarumą su nuo žemės drebėjimo nukentėjusiu Maroku

Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su Europos Vadovų Tarybos (EVT) Pirmininku Charles‘iu Micheliu ir EVT nariais laišku kreipėsi į Maroko Karalių Mohammedą VI, reikšdami užuojautą ir solidarumą su nuo žemės drebėjimo nukentėjusiais gyventojais.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-10 12:48

„Europos Sąjunga ir Marokas yra artimi draugai ir partneriai, esame pasirengę suteikti bet kokią reikiamą pagalbą. Mūsų mintys yra su Jumis ir Jūsų žmonėmis“, – rašoma vadovų laiške.

Marokui vėlų penktadienį smogusio žemės drebėjimo aukų skaičius perkopė 2 tūkst., dar maždaug tiek pat žmonių patyrė sužeidimų, dauguma jų – kritinės būklės, praneša šalies vidaus reikalų ministerija.

Naujausiais duomenimis, žuvo mažiausiai 2 012 žmonių, 2 059 buvo sužeisti, 1 404 iš jų yra kritinės būklės, teigiama ministerijos pranešime.

Žemės drebėjimo epicentre al Chauzo provincijoje aptikti 1 tūkst. 293 žuvusieji aptikti, dar 452 – Taroudant provincijoje. Pranešama, kad tai labiausiai nukentėję regionai.

Ministerija taip pat informavo, kad valdžios institucijos tebetelkia pajėgas gelbėjimo operacijoms paspartinti ir sužeistiesiems evakuoti.

Pasak JAV geologijos tarnybos (USGS), žemės drebėjimas sukrėtė Maroką 23 val. 11 min. (vietos, 1 val. 11 min. Lietuvos laiku), o jo epicentras buvo kalnuotoje vietovėje už 72 kilometrų į pietvakarius nuo turistų pamėgto Marakešo.

Skelbiama, kad tai galingiausias Maroke kada nors užfiksuotas žemės drebėjimas.

Šalies valdžia paskelbė trijų dienų gedulą, o gelbėjimo tarnybos toliau ieško išgyvenusiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.