A. Bilotaitė pranešė apie tikslinamus užsieniečio paso išdavimo kriterijus: dokumentas – tik nukentėjusiems nuo Baltarusijos režimo

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad jos vadovaujama ministerija iš esmės jau paruošė užsieniečių teisinės padėties įstatymo pakeitimus, numatančius, kad užsieniečio pasas būtų išduodamas ne visiems baltarusiams, be tik Aliaksandro Lukašenkos režimo opozicionieriams.

Agnė Bilotaitė. <br>ELTA / Ž. Gedvila
Agnė Bilotaitė. <br>ELTA / Ž. Gedvila
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2023, 11:40 AM, atnaujinta Sep 12, 2023, 11:41 AM

„Vidaus reikalų ministerijos pozicija yra, kad užsieniečių pasai būtų suteikiami tiems asmenims, kurie yra nukentėję arba persekiojami režimo. Tam, kad tas procesas veiktų, turėtų būti mechanizmas, kuriame dalyvautų tiek Užsienio reikalų ministerija, tiek VSD“, – žurnalistams antradienį sakė ministrė.

A. Bilotaitė užsiminė, kad taip pat ketinama pratęsti minėto dokumento galiojimo laiką.

„Matydami iššūkius registruosime artimiausiu metu siūlymą, kad užsieniečio pasas galiotų ne metus, o ilgiau – iki trijų metų“,– sakė ministrė.

„Yra atitinkami teisės aktų pakeitimai, kurie bus užregistruoti artimiausiu metu“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad Baltarusiją valdantis Aliaksandras Lukašenka rugsėjo pirmadienį įsakė šalies ambasadoms nebeišduoti pasų.

Pagal paskelbtą įsaką baltarusiai galės gauti naujus pasus arba juos atnaujinti tik „konsulinėse tarnybose, priskirtose paskutinėms jų registruotoms gyvenamosioms vietoms“ Baltarusijos teritorijoje. Iki šiol užsienyje gyvenantys baltarusiai naujus pasus galėjo gauti šalies diplomatinėse atstovybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.