Seimo narį renkantys Raseinių–Kėdainių apygardos rinkėjai jau gali balsuoti iš anksto

Raseinių–Kėdainių rinkimų apygardoje surengtame antrajame Seimo nario rinkimų ture prasideda išankstinis balsavimas.

Balsadėžė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Balsadėžė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-12 06:27

Balsavimas iš anksto vyks rugsėjo 12–14 dienomis, nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro, Raseinių ir Kėdainių rajonų savivaldybių pastatuose.

Dėl Seimo nario mandato varžysis du kandidatai: Andrius Bautronis, kurį iškėlė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, ir Lietuvos socialdemokratų partijos keliamas Matas Skamarakas.

Kaip primena Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), rugsėjo 13–15 dienomis balsavimas bus organizuojamas Raseinių–Kėdainių rinkimų apygardos teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros bei socialinės priežiūros įstaigose, bausmių atlikimo vietose.

Rugsėjo 15–16 dienomis rinkimų komisijų nariai suteiks galimybę balsuoti rinkėjams namuose ir lankys neįgaliuosius, juos slaugančius ar prižiūrinčius asmenis, dėl ligos laikinai nedarbingus žmones, taip pat – sulaukusius 70 metų ir vyresnius rinkėjus.

Rugsėjo 17-oji – pagrindinė pakartotinio balsavimo Seimo nario rinkimuose vienmandatėje Raseinių–Kėdainių apygardoje diena. Rinkėjai laukiami savo rinkimų apylinkėse ar bet kurioje kitoje apygardos teritorijoje esančioje rinkimų apylinkėje nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro.

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik savo asmens dokumentą, kuriame yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: Lietuvos Respublikos pasą, asmens tapatybės kortelę, vairuotojo pažymėjimą ir pan.

Rinkimų kodeksas numato, kad pasibaigus pakartotiniam balsavimui išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris surinks daugiau rinkėjų balsų.

Raseinių-Kėdainių rinkimų apygardos rinkėjai neteko savo išrinkto Seimo nario Arvydo Nekrošiaus, kuris tapo Raseinių rajono meru.

Jau rugsėjo pabaigoje parlamentarų gretas turėtų papildyti naujas Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.