Socialdemokratai kreipiasi į G. Landsbergį: reikalauja paviešinti skandalingą tyrimą apie tai, kas dedasi ministerijoje

Pasirodžius informacijai apie itin prastą valstybės tarnautojų darbo aplinką Užsienio reikalų ministerijoje (URM), socialdemokratų atstovai reikalauja ministrą Gabrielių Landsbergį paviešinti visą 2022 metų tyrimą, kuriame buvo nustatytas URM darbuotojų nepasitenkinimas blogu mikroklimatu darbe bei paties ministro ir ministerijos kanclerės Ingos Černiuk vadybiniais gebėjimais, rašoma pranešime.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 1:56 PM

Pasak Seimo nario socialdemokrato Gintauto Palucko, negalime leisti, jog „informacija, atskleidžianti valstybės tarnautojų reiškiamą nepasitenkinimą, liktų paslaptyje“.

„Jeigu nėra viešumo, nėra pažangos, nėra jokio progreso. Kitaip tariant, jeigu šitie dokumentai nebus paviešinti, į tų apklausų duomenis niekas nekreips dėmesio. Privalome padėti tašką – negalime leisti, kad tokia informacija ir vėl nugultų ministerijos archyvuose“, – tikina socialdemokratas.

G. Paluckas sako, kad „susiklosčiusi situacija atskleidžia tragišką darbuotojų būklę visoje valstybės tarnyboje“.

„Valstybės tarnyboje situacija yra tragiška. Mes jau seniau įspėjome, kad priėmus valstybės tarnybos reformą mažės socialinės garantijos, mažės saugumas darbe, darbuotojai bus priklausomi nuo vadovų. Jau dabar matome, kad tarnautojai yra nepatenkinti savo darbu, jie jaučiasi blogai. Daugiau kaip trečdalis sako, kad vadovybė neturi jokio supratimo, ką daro. Mes matome labai demotyvuotus žmones, matome visišką nepasitikėjimą vadovais, kurie, anot darbuotojų, nieko neįkvepia“, – sako jis.

Buvęs ambasadorius, socialdemokratas Remigijus Motuzas sako, kad URM „anksčiau buvo tarpusavio santykių, bendradarbiavimo ir darbo komandoje pavyzdžiu, o vadovaujant konservatoriui G. Landsbergiui reikalai prastėja“.

„URM veikla anksčiau buvo pavyzdinė – ši ministerija sugebėdavo sutelkti ne tik savo, bet ir kitas ministerijas. URM patikėta labai svarbi misija, taigi neigiamas mikroklimatas ar santykiai gali turėti blogų pasekmių atstovaujant Lietuvą už jos ribų. Jei atlyginimai ir darbo sąlygos URM nemotyvuoja žmonių, tada ne patys geriausi diplomatai atstovauja Lietuvą pasaulyje. Raginu ministrą G. Landsbergį labai rimtai vertinti susiklosčiusią situaciją“, – sako R. Motuzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?