Socialiniuose tinkluose plintant kraupiai žinutei – žinia: Vaiko teisių gynėjai kartu su policijos pareigūnais jau nuvyko į šeimą

Vaiko teisių gynėjai prašo visuomenės pagalbos dėl galimai smurtą Panevėžyje patiriančios mergaitės.

Smurtas.<br>123rf nuotr.
Smurtas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 2:52 PM, atnaujinta Sep 15, 2023, 6:24 PM

Socialiniuose tinkluose plinta nerimą kelianti informacija apie situaciją Panevėžyje, kai mergaitė galimai patiria smurtą nuo kartu su mama gyvenančios moters.

Vaizdo įraše teigiama, kad mergaitė namuose patiria smurtą, o tai yra užfiksuota ir balso žinutėmis. Balso žinutėse girdisi mergaitės verksmas ir atskleidžiamos detalės, kaip ji yra mušama.

Pasak vaizdo įrašo, viena iš įtariamų smurtautojų gali būti dar 2012 m. itin žiauriai savo bendraklasę nužudžiusi ir jos kūną išniekinusi moteris.

„Dėl šio minimo atvejo labai kviečiame žmones, kurie žino vaiko ar jo artimųjų buvimo vietą, ar turi įrodymų apie vaiko patiriamą smurtą, nedelsiant susisiekti su vaiko teisių gynėjais, skambinant telefono numeriu +370 68 013389 arba pateikiant informaciją el. p. panevezio.apskritis@vaikoteises.lt.

Prašome kuo skubiau pasidalinti turima informacija, kad galėtume nedelsiant sureaguoti ir pasirūpinti vaiko saugumu“, – rašoma pranešime.

„Ačiū sureagavusiems ir reikiamą informaciją suteikusiems žmonėms. Vaiko teisių gynėjai kartu su policijos pareigūnais jau nuvyko į šeimą, kalbamės su mama, vaiku, vertinam visas aplinkybes dėl galimo smurto.

Visais atvejais, kilus įtarimams, kad vaikas patiria smurtą ar tiesiog norint pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais kviečiame žmones skambinti nemokamu tel. 8 800 10 800, taip pat galima rašyti žinutę interneto svetainėje vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje. Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje arba skambinant bendruoju pagalbos numeriu 112“, – vakare išplatintame pranešime rašo vaiko teisių atstovai.

Vaiko teisių gynėjai primena, jog kiekvienas galime padėti sustabdyti smurtą visuomenėje, tad pastebėjus bet kurios rūšies smurtą, nuo kurio galimai kenčia vaikai, prašome nelikti abejingiems ir visada pranešti šią informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.