G. Nausėda: išnaudokime ekonominio bendradarbiavimo su JAV potencialą

Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su Latvijos ir Estijos prezidentais pirmadienį Niujorke dalyvavo JAV ir Baltijos šalių investicijų forume, pranešė Prezidentūra.

G. Nausėda, J. Bidenas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Nausėda, J. Bidenas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Nausėda, J. Bidenas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Nausėda, J. Bidenas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Nausėda, J. Bidenas.<br>T. Bauro nuotr.
G. Nausėda, J. Bidenas.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-09-18 19:28, atnaujinta 2023-09-18 19:29

Lietuvos vadovas kreipdamasis į renginio dalyvius pabrėžė, kad Baltijos šalis ir JAV vienija bendros demokratinės vertybės, atvirumas užsienio investicijoms ir į laisvą prekybą orientuota ekonomika.

Pasak prezidento, dabarties geopolitinis kontekstas diktuoja būtinybę gilinti ekonominius ryšius tarp strateginių partnerių ir bendraminčių.

„Lietuva aktyviai siekia pritraukti investicijas ir plėsti ekonominį bendradarbiavimą su JAV aukštųjų technologijų, gynybos pramonės, nulinės taršos industrijų, verslo paslaugų centrų srityse. Partnerystė su JAV Lietuvai padėtų prasmingai panaudoti turimą gausų šių sričių talentų būrį. Ekonominio bendradarbiavimo augimo potencialas yra didžiulis “, – teigė G. Nausėda.

Šalies vadovas pažymėjo, kad JAV yra didžiausia Lietuvos prekybos partnerė ir investuotoja už Europos ribų. Pasak G. Nausėdos, ypač ryškus JAV investicijų poveikis pastaraisiais metais fiksuotas gyvybės mokslų ir biotechnologijų srityje.

Prezidentas pakvietė JAV įmonių atstovus apsilankyti Lietuvoje kitų metų balandį, kai šalyje vyks Trijų jūrų viršūnių susitikimas ir verslo forumas, rašome Prezidentūros išplatintame pranešime.

ELTA primena, kad G. Nausėda rugsėjo 18–20 dienomis Niujorke dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos (JT GA) 78-ojoje sesijoje.

Lietuvos vadovo pranešimas, kuriame didžiausias dėmesys bus skirtas daugiašalės pasaulio tvarkos, paremtos tarptautine teise, išlaikymui, saugumo klausimams, globaliam ir kolektyviniam atsakui į tebesitęsiančią Rusijos agresiją Ukrainoje, atsakomybei už karo ir agresijos nusikaltimus, JT GA numatytas rugsėjo 20 d.

Lietuvos vadovas taip pat dalyvaus politiniame lyderių forume dėl JT tvaraus vystymosi tikslų, JAV prezidento Joe Bideno kvietimu dalyvaus kasmetiniame priėmime valstybių vadovams, YIVO Žydų mokslinių tyrimų institute atidengs Antano Ulpio atminimo lentelę.

Lietuvos vadovas taip pat vyks į Los Andželą, kur susitiks su vietos lietuvių bendruomene ir atidarys JAV ir Lietuvos verslo forumą.

Kartu su prezidentu 78-osios JT GA renginiuose dalyvauja ir sutuoktinė Diana Nausėdienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.