A. Armonaitė mano, kad civilinė sąjunga gali sulaukti reikiamo palaikymo: rezervų yra ir koalicijoje, ir LSDP frakcijoje

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė mano, kad Seime dar yra galimybių susirinkti reikiamą palaikymą Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Politikė akcentuoja, kad jeigu šį įstatymo projektą priėmimo stadijoje palaikytų Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) ir Liberalų sąjūdžio frakcija, jis būtų priimtas.

 Aušrinė Armonaitė<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 Aušrinė Armonaitė<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Sep 21, 2023, 10:41 AM

„Rezervų yra ir koalicijos viduje, ir socialdemokratų partijos viduje. Girdėjome, partijos pirmininkė Blinkevičiūtė sakė pati balsuotų už projektą, jeigu būtų Seimo narė. Tikiuosi, kad frakcija pirmininkę palaikys ir balsuos“, – LRT radijui teigė A. Armonaitė.

Politikė akcentuoja, kad partijos, kurių programinėse nuostatose yra įrašytas įsipareigojimas dėl partnerystės įstatymo, turi jausti atsakomybę prieš savo rikėjus.

„Jeigu partijos, kurios turėjo savo programose arba vis tiek palaiko civilinės sąjungos projektą, jeigu jos visos subalsuotų, tas projektas būtų priimtas“, – akcentavo Laisvės partijos pirmininkė.

„Jeigu socialdemokratai yra išrinkti į Seimą su programoje esančiu partnerystės įstatymu, tai jų neatleidžia nuo atsakomybės rinkėjams, kurie balsavo su lūkesčių, kad jie palaikys. (...) Lygiai tokia pati tezė Liberalų sąjūdžiui“, – akcentavo A. Armonaitė.

ELTA primena, kad Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Skeptiškai įstatymą vertina dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje. Abejones dėl projekto ne kartą yra išsakęs ir prezidentas. Visgi, konkrečių įstatymo detalių bei savo požiūrio dėl jų šalies vadovas nekomentuoja ir tikina, kad laukia galutinio Seimo apsisprendimo.

Įstatymą inicijavusios Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė rugpjūčio pabaigoje pareiškė, kad artėjanti Seimo rudens sesija yra paskutinė, kada galima priimti Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.