V. Zelenskis Ukrainos valstybiniu ordinu apdovanojo D. Nausėdienę

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis valstybiniu Ukrainos apdovanojimu – I laipsnio Kunigaikštienės Olgos ordinu – už reikšmingą asmeninį indėlį stiprinant tarptautinį bendradarbiavimą bei Ukrainos valstybės populiarinimą pasaulyje apdovanojo Lietuvos pirmąją ponią Dianą Nausėdienę, praneša Prezidentūra.

D. Nausėdienė, G. Nausėda, V. Zelenskis, O. Zelenska.<br>T.Bauro nuotr.
D. Nausėdienė, G. Nausėda, V. Zelenskis, O. Zelenska.<br>T.Bauro nuotr.
D. Nausėdienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
D. Nausėdienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
D. Nausėdienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D. Nausėdienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D. Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
D. Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-09-21 19:24, atnaujinta 2023-09-21 19:25

Pasak Prezidentūros, prasidėjus karui Ukrainoje D. Nausėdienė ėmėsi lyderystės telkiant pagalbą nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems žmonėms, ypač moterims ir vaikams.

Kartu su Ukrainos pirmąja ponia Olena Zelenska Lietuvos prezidento sutuoktinė inicijavo Ukrainos centro Vilniuje steigimą, kuris tūkstančiams ukrainiečių tapo saugiu prieglobsčiu.

ELTA primena, kad D. Nausėdienė antradienį Niujorke dalyvavo 78-osios Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos (JT GA) renginyje „Kova už ateitį: Ukrainos vaikai kare“, kurį organizavo O. Zelenska.

Pirmoji ponia renginio metu pabrėžė, kad demokratinis pasaulis privalo padaryti viską, kad sustabdytų Rusijos pradėtą karą, kuriame Ukrainos vaikai yra žudomi, žalojami, prievartaujami fiziškai, moraliai ir ideologiškai, netenka teisės į saugią aplinką, visavertį švietimą, socialinį aprūpinimą, priverčiami palikti savo namus.

„Turime tai sustabdyti, privalome sugrąžinti kiekvieną prievarta išvežtą vaiką, taip pat turime siekti griežtos atsakomybės už šiuos nusikaltimus“, – antradienį sakė D. Nausėdienė.

2021 m. V. Zelenskis už išskirtinius nuopelnus Ukrainai ir jos žmonėms Jaroslavo Išmintingojo I laipsnio ordinu yra apdovanojęs Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.