LRT vadovo rinkimuose – pokyčiai: A. Zabarauskas traukiasi, o M. Garbačiauskaitė-Budrienė turės naują konkurentą Konkurse gautos 3 kandidatūros

Komunikacijos specialistas Aistis Zabarauskas trečią kartą nedalyvaus LRT generalinio direktoriaus konkurse.

 Aistis Zabarauskas, Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Mantas Martišius.<br> Lrytas.lt koliažas
 Aistis Zabarauskas, Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Mantas Martišius.<br> Lrytas.lt koliažas
Aistis Zabarauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Aistis Zabarauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Monika Garbačiauskaitė Budrienė<br>T.Bauro nuotr.
Monika Garbačiauskaitė Budrienė<br>T.Bauro nuotr.
Mantas Martišius<br>V.Balkūno nuotr.
Mantas Martišius<br>V.Balkūno nuotr.
Monika Garbačiauskaitė Budrienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Monika Garbačiauskaitė Budrienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 12:03 PM, atnaujinta Sep 22, 2023, 12:39 PM

„Konkurse trečią kartą nedalyvausiu“, – asmeninėje „Facebook“ paskyroje penktadienį paskelbė A. Zabarauskas.

„Kandidatai nepasikeitė, jų programos nepasikeitė, CV nepasikeitė. Kodėl tada turi keistis tarybos narių nuomonė, jei jau buvo kartą išreikšta ir dar pakartota antrą kartą“, – retorinį klausimą kėlė A. Zabarauskas.

Jis pažymėjo, kad nedalyvauti apsisprendė dėl kelių priežasčių.

„LRT vadovo rinkimai yra akligatvyje, o kosmetiniais konkurso sąlygų pakeitimais organizacijos iš jo neišvesi“, – sako A. Zabarauskas.

„Ne“ yra „ne“. Nematau tame nieko asmeniško, politiškai angažuoto, neketinu demonstratyviai menkinti prieš mane balsavusių tarybos narių ar skelbti apie menamus politinius sąmokslus. Tiesiog pusei tarybos narių mano programa ir patirtis neatrodo pakankami vadovavimui LRT, o kitai pusei – netinka ankstesnės vadovės darbo principai. Taip matau situaciją ir ją priimu“, – pažymėjo komunikacijos specialistas.

A. Zabarauskas leidžia suprasti, kad konkurse turėtų nebedalyvauti ir anksčiau nesėkmę rinkimuose patyrę kandidatai.

„Esminiai trūkumai yra susiję su buvusios, o dabar laikinosios vadovės imituojamu skaidrumu, piktnaudžiavimu galia ir visomis iš to išplaukiančiomis vidinėmis bei išorinėmis problemomis. Šių trūkumų ištaisymui nereikia keisti nei teisės aktų, nei tarybos. Užteks, kad abu kandidatai išgirdę aukščiausio organizacijos valdymo organo „ne“, priims tai kaip suaugę žmonės“, – pažymėjo A. Zabarauskas.

LRT generalinio direktoriaus konkurse dalyvaus ir M. Martišius

Vilniaus universiteto docentas Mantas Martišius dalyvaus LRT generalinio direktoriaus konkurse. Apie tai jis penktadienį paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

„Jei kažkuo tiki, tai reikia tai daryti. Tikiu, kad mano LRT vizija yra gera. Tikiu, kad LRT gali padidinti auditoriją, turėti didesnę nuomonių ir temų įvairovę. Geriau išnaudoti savo techninį potencialą. Todėl šiandien padaviau dokumentus konkursui LRT generalinio direktoriaus pozicijai užimti“, – rašė M. Martišius.

Kaip pranešta anksčiau, dabartinė LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė taip pat paskelbė dalyvaujanti dar kartą rengiamame konkurse visuomeninio transliuotojo generalinio direktoriaus postui užimti. Tačiau ankstesniuose konkursuose kandidatavęs komunikacijos specialistas Aistis Zabarauskas penktadienį paskelbė trečią kartą rengiamame konkurse nedalyvausiantis.

LRT generalinio direktoriaus konkurse gautos 3 kandidatūros

Penktadienį baigiantis paraiškų teikimo terminui LRT generalinio vadovo konkurse, nacionaliniam transliuotojui pateiktos 3 kandidatūros.

„Šiuo metu yra gauti 3 vokai“, – Eltai penktadienį sakė LRT atstovė žiniasklaidai Miglė Savickaitė.

ELTA primena, ad pirmieji rinkimai LRT vadovo kėdei užimti vyko kovo mėnesį. Tačiau iš šešių kandidatų, dėl nepakankamai surinkto balsų kiekio, nebuvo išrinktas nei vienas. Tąkart įvykdžius du balsavimo turus, nei vienas iš kandidatų pirmame ture nesurinko daugiau nei 7 balsų. Antrajame ture kandidatai surinko po vienodą balsų skaičių.

Birželio pradžioje posėdžiavusi LRT taryba vėl neišrinko naujo visuomeninio transliuotojo generalinio direktoriaus. Konkurse dalyvavę kandidatai Monika Garbačiauskaitė-Budrienė bei Aistis Zabarauskas sulaukė vienodo palaikymo – už kiekvieną jų balsavo po 6 LRT tarybos narius.

Po antro nesėkmingo LRT Tarybos bandymo išrinkti naują vadovą, kultūros ministras Simonas Kairys teigė, kad jei rudenį vėl nebus išrinktas visuomeninio transliuotojo generalinis direktorius, LRT tarybos nariai turės įsivertinti, ar jie gali vykdyti savo pareigas.

LRT Tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka rugpjūtį teigė, kad tiek jis, tiek visa taryba prisiims atsakomybę, jei rudenį vėl nebus išrinktas LRT generalinis direktorius,

LRT generalinį direktorių konkurso būdu skiria 12 narių LRT taryba. Tarybai šiuo metu vadovauja Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius E. Valatka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.