R. Karbauskis: pedagogus įžeidęs A. Skaistys pasakė tai, ką apie mokytojus galvoja dabartinė valdžia

Jei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nuspręstų iš savo gretų pašalinti praėjusią savaitę pasipiktinimo bangą savo pasisakymais sukėlusį Audrių Skaistį, tai įrodytų, jog valdantieji bent „kažkaip“ įvertino jo žodžius, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 9:24 AM, atnaujinta Sep 22, 2023, 9:25 AM

„Jeigu konservatoriai išdrįs Skaistį išmesti iš partijos, tai bus požymis, kad jie kažkaip vertina tai, ką jis pasakė“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat mano, kad A. Skaistys savo pasisakymais apie mokytojų streiką atskleidė, ką, pasak jo, iš tiesų apie mokytojus galvoja visa partija.

„Kai valdžios tarpe atsiranda tokių, kurie mokytojus ima vadinti „komuniagomis“ ar dar kažkaip – tai rodo, kad, vis dėlto, dabartinės valdžios požiūris į mokytojus yra ne toks, kokį jie deklaruoja. Šiuo atveju Skaistys, ministrės vyras, pasakė tai, ką jie galvoja“, – pažymėjo LVŽS pirmininkas.

„Tas pats Skaistys, kada vyko mokytojų protestai 2018 metais, dar mūsų kadencijos metu, (…) tada jis irgi buvo protestuose, bet ten jis reklamavosi ir kalbėjo, kokie blogi „valstiečiai“. Bet kada protestai pasiekė šią kadenciją, jie pradeda žeminti mokytojus. Manau, kad tai yra būdas partijos, ne vieno asmens“, – teigė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad konservatorių Širvintų skyriaus pirmininkas Virginijus Sarpauskas praėjusį ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ sukūrė sarkastišką įrašą apie tai, kad Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) lyderis Andrius Navickas yra „Vilijus Blinkevičius“, nes „Vilija jo sesuo“. Į diskusiją įsitraukęs konservatorius ir Vilniaus miesto tarybos narys A. Skaistys teigė, kad A. Navickas stos „į blinkės partiją“ ir pridūrė: „Komuniagos, o ne mokytojai.“

Tuo metu, reaguodamas į bendrapartietės, parlamentaro Lauryno Kasčiūno padėjėjos Jolantos Bizaitės komentarą, politikas ragino pedagogę neverkšlenti, o mokytojus vadino „broileriniais“.

Tačiau penktadienį politikas atsiprašė švietimo bendruomenės ir pasiaiškino tikindamas, kad jis mokytojų „komuniagomis“ bei „broileriais“ nevadino. Anot konservatoriams priklausančio A. Skaisčio, įžeidžius epitetus jis paskyrė ne pedagogų bendruomenei, bet konkretiems asmenims.

Savo ruožtu Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas ketvirtadienį žurnalistams teigė, kad šiuo metu tiek partijoje, tiek savivaldybės tarybos frakcijoje yra pradėta diskusija dėl A. Skaisčio veiksmų įvertinimo ir jo likimo. Visgi kol kas, pasak jo, jokių sprendimų nepriimta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.