L. Kasčiūnui suteiktas Ukrainos valstybinis apdovanojimas

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Laurynui Kasčiūnui suteiktas Kunigaikščio Jaroslavo Išmintingojo III laipsnio ordinas, praneša Seimas.

Laurynas Kasčiūnas.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Laurynas Kasčiūnas.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2023, 11:54 AM, atnaujinta Sep 25, 2023, 12:01 PM

Skelbiama, kad Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta informavo, kad už svarų asmeninį indėlį stiprinant tarpvalstybinį bendradarbiavimą, Ukrainos valstybės suvereniteto ir teritorinio vientisumo rėmimą ir Ukrainos valstybės populiarinimą, Ukrainos Prezidentas Volodymyras Zelenskis rugsėjo 4 d. įsaku Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Laurynui Kasčiūnui suteikė Kunigaikščio Jaroslavo Išmintingojo III laipsnio ordiną

Ta proga L. Kasčiūnas pažymėjo, kad šiuo apdovanojimu įvertintos Lietuvos žmonių iniciatyvos telkiant paramą Ukrainai, renkant ir vežant pagalbos krovinius, kurie Ukrainai kasdien reikalingi fronte ir užnugaryje.

„Tikime Ukrainos pergale, remsime ją kiek galėdami ir nuolat priminsime Vakarų demokratijų vienybės svarbą ir įsipareigojimą remti Ukrainą tiek, kiek reikės – iki pergalės“, – sakė L. Kasčiūnas.

ELTA primena, kad skirtingo laipsnio kunigaikščio Jaroslavo Išmintingojo ordinus yra gavę ir kiti Lietuvos politikai. Prieš dvejus metus apdovanojimas įteiktas prezidentui Gitanui Nausėdai, praėjusių metų rudenį Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen bei eurokomisarui Virginijui Sinkevičiui.

Šių metų kovą ministrams Gabrieliui Landsbergiui ir Simonui Kairiui skirti atitinkamai trečiojo ir penktojo laipsnio kunigaikščio Jaroslavo Išmintingojo ordinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.