Prezidento posto sieksiantis M. Varaška: tapti Lietuvos regionų partijos nariu kol kas neketinu

Apie sprendimą kandidatuoti artėjančiuose prezidento rinkimuose pranešęs Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška džiaugiasi Lietuvos regionų partijos išreikšta parama, tačiau tikina į partiją neplanuojantis stoti.

Mantas Varaška.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mantas Varaška.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2023, 10:31 PM, atnaujinta Sep 25, 2023, 10:32 PM

„Kol kas tikrai ne, mes apie tai jau kalbėjomės su politinės partijos vadovybe. Tikrai neįsipareigojau steigti partijos skyrių. Aš įsipareigojau atstovauti šios partijos nuostatoms, derinti jas su savo rinkimų programa, tai daryti kultūringai tarp kitų politinio lauko dalyvių“, – LRT televizijai pirmadienį sakė Kazlų Rūdos meras.

Nors kol kas merą artėjančiuose prezidento rinkimuose remia tik Lietuvos regionų partija, jis tikisi sulaukti ir kitų pasiūlymų.

„Yra kitų pokalbių su politiniais komitetais, su partijomis, turinčiomis narių parlamente arba savivaldybių tarybose. Kol kas aš nenorėčiau įvardinti, bet manau, kad 2–3 mėnesių laikotarpyje matysime, ar Regionų partija yra vienintelė, kuri nori bendradarbiauti su manimi šiuose rinkimuose“, – teigė jis.

M. Varaška pridūrė, kad pastaruoju metu su viena iš Lietuvos regionų partijos lyderių, Širvintų rajono mere Živile Pinskuviene bendrauti tenka būtent dėl užimamų pareigų vietos savivaldoje.

„Antrą kadenciją tenka vykdyti mero pareigas, vis tiek kalbamės, šnekamės apie savivaldybių patirtis. (...) Bendradarbiavimas tikrai yra natūralus, nes turime tas pačias pareigas šiuo metu vietos savivaldoje“ – patikino Kazlų Rūdos savivaldybės meras.

ELTA primena, kad nauji Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužę.

Apie dalyvavimą rinkimuose M. Varaška sekmadienį paskelbė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.