Seimo Antikorupcijos komisija tęs parlamentinę kontrolę dėl „Pušyno kelio“ privatizacijos: kreipsis į STT

Trečiadienį posėdžiavusi Seimo Antikorupcijos komisija nusprendė toliau tęsti parlamentinę kontrolę dėl sprendimų, susijusių su reabilitacijos centro „Pušyno kelias“ Vilniuje privatizavimu. Taip pat buvo pritarta parlamentarės Agnės Širinskienės siūlymui kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), kad ji atliktų proceso antikorupcinį vertinimą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba<br>T.Bauro nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba<br>T.Bauro nuotr.
Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės direktorė Jelena Kutkauskienė.<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės direktorė Jelena Kutkauskienė.<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 A. Širinskienė<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 A. Širinskienė<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 A. Stončaitis<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 A. Stončaitis<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 D. Jankauskienė<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 D. Jankauskienė<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Ignas Dobrovolskas

Sep 27, 2023, 3:54 PM, atnaujinta Sep 27, 2023, 4:06 PM

„Yra neatsakyti klausimai toliau, tai siūlau pasilikti periodiškai parlamentinei mūsų kontrolei. Jeigu norėtų Sveikatos ar kitas komitetas perimti, galėtume atiduoti, bet niekas iš mūsų nenori perimti“, – posėdžio metu teigė parlamento Antikorupcijos komisijos pirmininkas Algirdas Stončaitis.

RVUL direktorė: turime problemų su turto registrų įrašų formavimu

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) direktorė Jelena Kutkauskienė tvirtino, kad šiuo metu yra problemų dėl „Pušyno kelio“ turto registrų įrašų formavimo. Pasak jos, nesklandumai kyla dėl to, kad buvę turto savininkai neįregistravo fakto, jog buvo nugriautos komplekso stoginės.

„Per laikotarpį nuo paskutinio Antikorupcijos posėdžio įvyko keli įvykiai. (...) Turime nemažai problemų su turto registrų įrašų formavimu, nes 2001 m., 15 metų iki perduodant turtą ligoninei, buvo nugriautos stoginės ir šis faktas nebuvo baigtas įregistruoti, tik iš dalies buvo įregistruotas Registrų centre“, – posėdžio metu sakė J. Kutkauskienė.

„Eilinį kartą bandome susitvarkyti dokumentus, nes pasikeitė reguliavimas atsirado daug griežtesni reikalavimai juridinių faktų įforminimui ir bandome įveikti visas biurokratines ir nebiurokratines kliūtis, kad įrašas atitiktų realią situaciją, kokią turime „Pušyno kelyje“, – aiškino ji.

Viceministrė: įstaiga daro veiksmus, viskas bus sutvarkyta

Tuo tarpu sveikatos apsaugos viceministrė Danguolė Jankauskienė tikino, kad RVUL veiksmus, susijusius su „Pušyno kelio“ privatizavimu daro tinkamai ir viskas bus paruošta pardavimui taip, kaip sąlygos tą numato.

„Antikorupcijos komisijos nutarimus vykdome, procedūra buvo sustabdyta, laukėme Centralizuoto turto valdymo įstatymo, kuris priimtas, ir dabar Turto bankas galės dalyvauti priėmime. Įstaiga daro veiksmus. (...) Visa tai bus sutvarkyta ir įstaiga pardavimo sąlygose numato, pagal savivaldybės siūlymą, kad pastatai būtų parduodami komplekse ir paskirtis nebūtų keičiama, išsaugomos norimos funkcijos“, – sakė D. Jankauskienė.

ELTA primena, kad apie tai, jog ketinama uždaryti reabilitacijos centrą „Pušyno kelias“, praeitų metų pirmoje pusėje užsiminė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Gegužės pabaigoje sveikatos apsaugos viceministrė D. Jankauskienė patvirtino, kad nuspręsta uždaryti RVUL priklausantį reabilitacijos centrą „Pušyno kelias“.

Viceministrės teigimu, reabilitacijos centrui reikia pernelyg didelių investicijų, kad jis galėtų tinkamai tęsti savo veiklą.

Viceministrei antrino ir RVUL direktorė Jelena Kutkauskienė. Pasak jos, reabilitacijos centrui reikėtų daugiau nei 10 mln. eurų investicijų, o tai, pažymėjo ji, niekada neatsipirks. Tuo metu pradinė padalinio turto vertė aukcione turėtų siekti 4,2 mln. eurų.

Tačiau Seimo vicepirmininkas, socialdemokratas Julius Sabatauskas teigė, kad SAM atstovai negali argumentuotai pagrįsti, kodėl nutarta skubiai privatizuoti „Pušyno kelią“.

J. Sabatausko teigimu, nors „Pušyno kelio“ privatizacijos klausimas nagrinėtas Seimo Antikorupcijos komisijos posėdžiuose, SAM paaiškinimai dėl centro pardavimo motyvų – migloti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.