Vilniaus rajone bus atidarytas pirmasis kontrmobilumo priemonių parkas

Penktadienį Mickūnuose, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės teritorijoje bus atidarytas pirmasis pilotinis Inžinerinių priemonių parkas.

Pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 6:55 AM

Steigti kontmobilumo priemonių parkų sistemą nutarta dar pavasarį. Iš viso planuojama sukurti 18 tokio pobūdžio objektų. Juos vystant ne tik ieškoma optimaliausių infrastruktūrinių sprendimų, tačiau ir rengiama atitinkama teisinė bazė bei tobulinamos tarpinstitucinio sąveikumo procedūros, kurios užtikrintų tvarų reikiamų inžinerinių priemonių įgijimą, apsaugą, o prireikus – savalaikį jų panaudojimą ir kitus aspektus.

Parkuose bus saugomi gelžbetoniniai blokai, prieštankinės gelžbetoninės konstrukcijos, metaliniai ežiai, kitos inžinerinės priemonės, skirtos sukurti papildomą gynybinį kontrmobilumo efektą palei valstybės sieną su Rusija ir Baltarusija.

Tuo pačiu kompleksiškai planuojamos ir kitos priemonės kontrmobilumo efektui stiprinti (medžių alėjų formavimas, melioracijos griovių gilinimas ir kt.).

ELTA primena, kad pavasarį kontrmobilumo parkų poreikį kartu su Nacionaliniu krizių valdymo centru (NKVC) aptarė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK). Tada komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas nurodė, kad įsigyti kontrmobilumo priemonių bei įrengti joms saugoti skirtus objektus reikės bent metų. Parkų steigimui ir inžinerinėms priemonėmis įsigyti planuojam skirti apie 18 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.