Seime – kariams palankus įstatymas: ką gautų?

Seimas svarstys įstatymo pataisą, siūlančią ir vieną vaiką iki dvylikos metų auginantiems profesinės karo tarnybos kariams suteikti vieną papildomą poilsio dieną per tris mėnesius (arba sutrumpinti darbo laiką aštuoniomis valandomis per tris mėnesius).

Kariai<br>Alfredo Pliadžio / KAM nuotr.
Kariai<br>Alfredo Pliadžio / KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2023, 10:12 AM

Šią savaitę tokiai Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pataisai, kurią pristatė Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė, parlamentarai po pateikimo pritarė bendru sutarimu.

Pasak A. Norkienės, šio metu įstatyme įteisintos Darbo kodeksą primenančios nuostatos, pvz. dėl poilsio dienų kariams, auginantiems neįgalų vaiką iki 18 metų arba du vaikus iki 12 metų, tris ir daugiau vaikų iki 12 metų.

Bet už šio įstatymo ribų, kaip pastebi projekto autorės parlamentarės A. Norkienė ir Guoda Burokienė, yra kariai, kurie augina vieną vaiką, nes jiems teisė į papildomą darbo dieną ar sutrumpintą darbo laiką nėra numatyta.

„Manome, kad grynai dėl techninės klaidos ši nuostata nebuvo perkeltą į įstatymą. Todėl siūlome tą dabar padaryti“, – pateikdama projektą iš Seimo tribūnos sakė A. Norkienė.

Pasak jos, pasiūlyta įstatymo pataisa yra derinta su kariuomenės atstovais.

Kariams palankią įstatymo pataisą svarstys Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK), Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK). Seimo plenarinėje salėje projektas turėtų vėl atsirasti lapkričio 7 d.

Siūloma, kad naujos įstatymo nuostatos įsigaliotų nuo kitų metų sausio 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.