Teisę rinkti Kupiškio rajono savivaldybės merą turės daugiau kaip 14 tūkst. rinkėjų

Balsavimo teisę šį sekmadienį vyksiančiuose Kupiškio mero rinkimuose turės 14 146 rajono savivaldybės gyventojai.

Teisę rinkti Kupiškio rajono savivaldybės merą turės daugiau kaip 14 tūkst. rinkėjų<br>V.Skaraičio nuotr.
Teisę rinkti Kupiškio rajono savivaldybės merą turės daugiau kaip 14 tūkst. rinkėjų<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 11:08 AM

Pirmadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino galutinį sąrašą rinkėjų, kurie turi teisę atiduoti savo balsą pirmalaikiuose Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimuose.

Kupiškio rajone daugiausia rinkėjų yra Račiupėnų (2150), Kupos (1558) ir Senamiesčio apylinkėse (1500), mažiausiai – Migonių (133), Laičių (161) ir Biliūnų (163) apylinkėse.

Sekmadienis – pagrindinė pirmalaikių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų diena, kai rinkėjai balsuos nebe savivaldybės pastate, o savo rinkimų apylinkėse nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro. Tačiau jau nuo rytojaus iki spalio 5 dienos vyks išankstinis balsavimas, kai rinkėjai Kupiškio rajono savivaldybės pastate galės balsuoti nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Spalio 4–6 dienomis balsavimo procesas taip pat bus organizuojamas specialiuose punktuose: Kupiškio rajono savivaldybės teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros bei socialinės priežiūros įstaigose, bausmių atlikimo vietose ir kt.

Spalio 6–7 dienomis, nuo 8 iki 20 val. rinkimų komisijų nariai vykdys balsavimą rinkėjų namuose. Jo metu balsuos tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose: neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai.

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik savo asmens dokumentą, kuriame yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: Lietuvos Respublikos pasą, asmens tapatybės kortelę, vairuotojo pažymėjimą ir pan.

Seimo sprendimu, spalio 8 d. pirmalaikiai Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimai rengiami po to, kai birželio 14 d. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė buvusio Kupiškio rajono mero Dainiaus Bardausko skundą dėl VRK sprendimo panaikinti jo mandatą. Konservatorius meras neteko mandato, nes gegužę pripažino politiką kaltu dėl korupcijos ir uždraudė 4 metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame sektoriuje.

Dėl mero posto pirmalaikiuose rinkimuose varžysis penki kandidatai – Liberalų sąjūdžio atstovas Žilvinas Aukštikalnis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė Eglė Blaževičienė, Lietuvos regionų partijos iškeltas kandidatas Edmundas Jonutis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narys Vytautas Mockus bei socialdemokratas Algirdas Raslanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.