K. Budrys stebisi kritika dėl siūlymo narkotikų klausimą spręsti VGT: turime veikti jau dabar

Prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys stebisi kritika, kurios Prezidentūra susilaukė užsiminusi apie galimybę aptarti nepilnamečių narkotikų vartojimo problematiką Valstybės gynimo taryboje (VGT).

Kęstutis Budrys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>ELTA / Josvydas Elinskas nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>ELTA / Josvydas Elinskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 9:41 AM

„Vakarykštė reakcija į prezidento pasiūlymus rodo, kad mes skirtingai, galbūt, net ir problemą matome (…) Ji yra per daug suvelta. Dėl to jei visi VGT (…) raktines pozicijas užimantys politikai sutaria, kad tai yra tokio lygio nacionalinė problema, gal pabaigtume tą paspekuliavimą apie tai, su kuo mes čia susiduriame“, – „Žinių radijo“ laidoje antradienį sakė K. Budrys.

„Perpakuoti visą šią temą kaip nacionalinio saugumo reiškia tai, kad turime veikti jau dabar (...) ir sutarti visi, kad tai yra reali grėsmė su realia daroma žala ir kad visi vienodai matome problemą“, – pridūrė prezidento patarėjas.

Jis akcentuoja, kad narkotikų priežiūros klausimas į nacionalinio saugumo strategiją buvo įtrauktas jau anksčiau, todėl siūlymas jį svarstyti VGT – nieko naujo.

„Prezidentas nieko naujo neišradinėja – jis sako, kad reikia grįžti prie to (narkotikų plitimo klausimo – ELTA), kaip prie nacionalinio saugumo problemos“, – teigė K. Budrys.

„Beveik 20 metų buvome tai (narkotikų plitimą – ELTA) įsirašę nacionalinio saugumo strategijose. (…) iki 2017 metų visose nacionalinio saugumo strategijų redakcijose (…) narkotikai buvo įrašyti kaip problema ir kaip uždavinys, kurį reikia spręsti. Tai išnyko prieš dvejus metus, šiame Seime patvirtinus naują nacionalinio saugumo strategiją. Dėl to pajuokti temą kaip nacionalinio saugumo dalį yra ne visai rimta ar adekvatu“, – pažymėjo prezidento patarėjas.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidento G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais K. Budrys nurodė, jog šalies vadovas svarsto galimybę aptarti nepilnamečių narkotikų vartojimo problematiką ir prevenciją VGT. Prezidentūra ragina atsakingas ministerijas ir institucijas imtis griežtesnių priemonių, siekiant užkardyti psichotropinių medžiagų platinimą ir vartojimą – prevencinių akcijų ir kampanijų nebeužtenka, pažymėjo K. Budrys.

Visgi Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė kritiškai įvertino Prezidentūros svarstymus nepilnamečių narkotikų vartojimo ir platinimo problemas aptarti VGT. Ji teigė, kad tai neduotų jokio rezultato ir pažymėjo, kad reikia ieškoti kitokių priemonių, susijusių su jaunimo švietimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?