Pirmąją balsavimo iš anksto dieną rinkdami merą Kupiškio rajono savivaldybėje balsavo 252 rinkėjai

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną rinkdami Kupiškio rajono savivaldybės merą iš viso balsavo 252 rinkėjai. Kaip informuoja Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), tai yra beveik 1,8 procento nuo bendro visų Kupiškio rajono savivaldybėje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

Rinkimai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rinkimai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 10:18 PM

VRK duomenys rodo, kad aktyviausiai iš anksto balsavo rinkėjai, kurie yra priskirti Senamiesčio, Račiupėnų ir Kupos rinkimų apylinkėms.

Iš viso šiuose rinkimuose balsavimo teisę turi daugiau kaip 14 tūkst. Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjų.

Balsavimas iš anksto renkant merą Kupiškio savivaldybėje tęsiasi, jis truks dar dvi dienas, iki spalio 5 dienos 20 valandos vakaro. Balsuoti išankstinėmis dienomis rinkėjai gali nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Trečiadienį ir ketvirtadienį balsavimo procesas bus organizuojamas Kupiškio rajono savivaldybės teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros bei socialinės priežiūros įstaigose.

Penktadienį ir šeštadienį rinkimų komisijų nariai vyks į rinkėjų namus, kur balsuos tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose: neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai.

Sekmadienį, spalio 8-ąją – pagrindinę pirmalaikių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų dieną, rinkėjai balsuos savo rinkimų apylinkėse nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro.

Dėl mero posto pirmalaikiuose rinkimuose varžosi penki kandidatai – Liberalų sąjūdžio atstovas Žilvinas Aukštikalnis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė Eglė Blaževičienė, Lietuvos regionų partijos iškeltas kandidatas Edmundas Jonutis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narys Vytautas Mockus bei socialdemokratas Algirdas Raslanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.