G. Landsbergis: I. Šimonytė yra stipriausia kandidatė, kokią šiandien galime turėti

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad premjerės Ingridos Šimonytės kandidatūra į prezidento rinkimus yra stipriausia, kokią tik gali turėti jo vadovaujama partija ar dešiniųjų jėgų rėmėjai.

 G. Landsbergis<br> T. Vinicko (ELTA) nuotr.
 G. Landsbergis<br> T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Augustė Lyberytė

2023-10-04 13:33

„Mano vertinimu, premjerė yra, ko gero, stipriausias kandidatas, kurį galime šiandien turėti. Jos paskutinė formuluotė, kurią ji parašė, kad Lietuvoje nuosaiki dešininė turi turėti už ką atiduoti savo balsą – tai čia turbūt yra tinkamiausia, kaip galima apibūdinti jos pasirinkimą kandidatuoti“, – trečiadienį Vyriausybė žurnalistams sakė G. Landsbergis.

G. Landsbergio teigimu, kiti kandidatai – ir oficialiai paskelbę apie savo ketinimus siekti šalies vadovo posto, ir ketinantys tai padaryti – daugiau yra kietos jėgos ir populistinių nuotaikų šalininkai.

„Dauguma kandidatų, kurie yra išsirikiavę prie starto linijos, yra tikrai ne nuosaikios dešinės. Kalbu apie nacionalinius kandidatus ir numanomus taip pat“, – pažymėjo jis.

Tuo metu klausiamas apie I. Šimonytės rinkimines perspektyvas, G. Landsbergis pabrėžė, kad svarbiausia, jog dešinės rinkėjas turės už ką atiduoti balsą. O rinkimų rezultatai, tęsė jis, gali būti palankūs įvairiems kandidatams.

„Manau, kartais yra svarbus pats olimpinis principas – sudalyvauti tam, kad rinkėjas būtų atstovaujamas. Nepaisant to, kaip viskas vėliau susidėlios. Tų dėlionių gali būti įvairių – politiniai vėjai ne visada pasiduoda kažkokioms labai fatalistinėms matematikoms, kurios šiandien pasakytų vienaip“, – kalbėjo G. Landsbergis, akcentuodamas, kad 2018 m., kai I. Šimonytė paskelbė sieksianti šalies vadovo posto, visuomenė ne itin palankiai vertino politikę, tačiau rinkimų rezultatai buvo gerokai pozityvesni.

„Gali būti taip, gali būti kitaip. Svarbiausia pasakyti, kad rinkėjas turės už ką balsuoti“, – pakartojo jis.

Trečiadienį TS-LKD skyrių iškelti kandidatai partijos Prezidiumui turi pateikti atsakymą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose.

Didžioji dauguma TS-LKD partijos skyrių prezidento rinkimuose siūlė dalyvauti premjerei I. Šimonytei, partijos pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui ir socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Be I. Šimonytės, G. Landsbergio bei M. Navickienės, daugiau nei pusė partijos skyrių siūlė prezidento rinkimuose kandidatuoti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui (NSGK) Laurynui Kasčiūnui, krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui, Seimo pirmininkės pavaduotojui Pauliui Saudargui.

Penktadienį partijos lyderis G. Landsbergis pranešė rinkimuose į šalies vadovo postą nedalyvausiantis.

Apie sprendimą nedalyvauti vidiniuose rinkimuose paskelbė ir Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė bei Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Žygimantas Pavilionis, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.