Po I. Šimonytės sprendimo dėl prezidento rinkimų – L. Kasčiūno atsakas

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas nutarė nedalyvauti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimuose dėl kandidatūros į prezidento postą.

Laurynas Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laurynas Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L. Kasčiūnas.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
L. Kasčiūnas.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Laurynas Kasčiūnas.<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Laurynas Kasčiūnas.<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 4:41 PM, atnaujinta Oct 4, 2023, 4:58 PM

Apie tai politikas paskelbė savo „Facebook“ paskyroje, prieš prasidedant trečiadienio vakarą šaukiamam konservatorių Prezidiumui.

„Penkiasdešimt keturi Tėvynės sąjungos – krikščionių demokratų skyriai iškėlė mano kandidatūrą ir pakvietė dalyvauti pirminiuose kandidato į Respublikos Prezidentus rinkimuose. Noriu padėkoti visiems partijos skyriams ir kiekvienam nariui už pasitikėjimą. Premjerei Ingridai Šimonytei paskelbus apie kandidatavimą, manau, kad TS-LKD turi susitelkti aplink mūsų partijos Vyriausybės vadovę ir paremti jos siekį tapti valstybės vadove“, – socialiniame tinkle rašė L. Kasčiūnas.

„Lieku toliau dirbti Lietuvos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku, o darbų laukia dar daug“, – nurodė jis.

Trečiadienį TS-LKD skyrių iškelti kandidatai partijos Prezidiumui turi pateikti atsakymą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose. Kol kas dalyvauti vidiniuose rinkimuose sutiko tik premjerė Ingrida Šimonytė.

Priešingą sprendimą trečiadienį priėmė Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė bei Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Žygimantas Pavilionis, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas. Kiek anksčiau apie sprendimą nedalyvauti paskelbė ir partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Didžioji dauguma TS-LKD partijos skyrių prezidento rinkimuose siūlė dalyvauti premjerei I. Šimonytei, partijos pirmininkui G. Landsbergiui ir socialinės apsaugos ir darbo ministrei M. Navickienei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.