Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas V. Tutkus sieks prezidento posto

Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, kovo mėnesį kandidatvavęs į Vilniaus merus, Valdas Tutkus teigia, kad dalyvaus kitų metų gegužę vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose.

Generolas Valdas Tutkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Generolas Valdas Tutkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 8:31 AM, atnaujinta Oct 5, 2023, 8:47 AM

„Tikiu, kad jūs girdite karo būgnus, mušamus aplink mūsų valstybę ir jos viduje taip pat. Puolimas prieš Lietuvos kariuomenės vadą – Valdemarą Rūpšį, buvo paskutinis taškas mano apsisprendimo kelyje. (...) Jeigu man bus patikėta ši garbė, užtikrinsiu, kad Lietuva niekada netaps mūšio lauku“, – savo „Facebook“ paskyroje pranešė V. Tutkus.

2023 m. vykusiuose Vilniaus miesto mero rinkimuose, tuo metu Lietuvos regionų partiją atstovaujantis V. Tutkus surinko vos 1,8 proc. balsų.

Prezidento rinkimai vyks 2024 m. pavasarį. Anot visuomenės apklausų, dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė I. Šimonytė.

Visgi, tik I. Šimonytė yra patvirtinusi, kad dalyvaus rikimuose, G. Nausėda ir I. Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo žada paskelbti vėliau.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimuose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą, apie kandidatavimą paskelbė Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, jį remia Lietuvos regionų partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.