S. Skvernelis matytų G. Jeglinską partijos kandidatu prezidento rinkimuose: galutinį sprendimą priims partijos valdyba

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis mano, kad buvęs NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Giedrimas Jeglinskas galėtų būti partijos kandidatas artėjančiuose partijos rinkimuose. Visgi, politikas pažymi, kad demokratai turi pasiūlyti ne vieną galimą kandidatūrą, o galutinį sprendimą, pasak jo, priims partijos valdyba.

S. Skvernelis<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
S. Skvernelis<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 9:23 AM

„Tarp mūsų diskutuojama. (G. Jeglinskas – ELTA) yra ir kariškis, ir baigęs puikius universitetus Jungtinėse Valstijose, ir nacionalinio saugumo magistras, ir ekonomistas, galiausiai, diplomatas, turėjęs galimybę dirbti NATO“, – „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis.

Tačiau politikas atkreipia dėmesį, kad partija turi pasiūlyti daugiau nei vieną galimą kandidatą į prezidento postą.

„Manau, kad Linas Kukuraitis taip pat irgi bus įvardintas, tikėtina, kad ir mano pavardė bus paminėta“, – sakė politikas, pažymėdamas, kad nekeis savo apsisprendimo nedalyvauti prezidento rinkimuose.

S. Skvernelio teigimu, vadinamosios „demokratijos šventės“, kuri turėjo vykti pas konservatorius, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ nedarys.

„Vien debatų neužteks. Tiesiog mes turime partijos valdymo organus – partijos tarybą. Tai yra keli šimtai žmonių, kurie turės partijos valdybai teikti patarimą“, – sakė politikas.

Politikas teigia, kad galutinis sprendimas bus priimtas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ valdyboje.

Partijos skyriai kandidatus į prezidentus kels nuo spalio 11 d. iki lapkričio 5 d.

Prezidento rinkimai vyks 2024 m. pavasarį. Anot visuomenės apklausų, dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė I. Šimonytė.

Visgi, tik I. Šimonytė yra patvirtinusi, kad dalyvaus rinkimuose, G. Nausėda ir I. Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo žada paskelbti vėliau.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimuose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą, apie kandidatavimą paskelbė Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, jį remia Lietuvos regionų partija. Apie savo kandidatūrą taip pat paskelbė ir buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus bei skandalais pagarsėjęs Antanas Kandrotas, žinomas „Celofano“ pravarde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.