S. Skvernelis: valdantiesiems bus sunku paaiškinti, kad inicijuojama tyrimo komisija nėra rinkiminės kampanijos dalis

Ekspremjeras Saulius Skvernelis sako, kad valdantiesiems bus sudėtinga paaiškinti, jog užmojis Seime sudaryti laikinąją tyrimo komisiją, skirtą nagrinėti pranešėjo istoriją apie galimai neteisėtą Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklą, nėra beprasidedančios rinkiminės kampanijos dalis.

S. Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S. Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S. Skvernelis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
S. Skvernelis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 9:28 AM

„Visi puikiai suprantame, kad tuoj prasidės prezidento rinkimų kampanija. Ji jau iš esmės vyksta. Po tų aplinkybių, kai premjerė pradeda dalyvauti rinkiminėje kampanijoje, turbūt, bus sunku paaiškinti, kad ši komisija negali būti traktuojama ir naudojama politinėje kovoje. Tą reikėjo gerokai anksčiau daryti“, – „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis.

Visgi, pripažįsta politikas, nieko nedarant kyla rizika, kad kitais metais vyksiančiuose rinkimuose žurnalistų knygoje „Pranešėjas ir Prezidentas“ aprašytos istorijos gali kartotis.

„Yra rizikos, kad daug klausimų, kurie susiję su pranešėjo pateikta informacija, gali tiesiog pasikartoti ir dabar. Kalbant ir apie finansavimą ir apie asmenų tikrinimą. Kandidatai, kurie dalyvauja rinkimuose, jie turi dalyvauti lygiomis sąlygomis ir teisėmis“, – apibendrino S. Skvernelis.

ELTA primena, kad diskusijos dėl galimo tyrimo parlamente atsirado pasirodžius žurnalistų Dovydo Pancerovo ir Birutės Davidonytės knygai „Pranešėjas ir Prezidentas“, kurioje atskleidžiamas VSD vykdytas galimai neteisėtas duomenų rinkimas apie privačius asmenis prezidento rinkimų kampanijos metu. Taip pat nemažai dėmesio skiriama tuometinio kandidato į šalies vadovo postą Gitano Nausėdos rinkiminei kampanijai bei prezidentavimo laikotarpiui.

Praėjusią savaitę S. Skvernelio vadovaujamos partijos kolega Vytautas Bakas registravo nutarimo projektą, kuriuo siūloma įsteigti parlamentinio tyrimo komisiją pranešėjo istorijai analizuoti. Tokią iniciatyvą parėmė 39 Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.