TS-LKD pradeda sąrašo į EP reitingavimą: nuomonę išreikšti galės ir partijai nepriklausantys asmenys

Antradienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) kandidatai pradeda reitinguoti savo kandidatus į Europos Parlamentą (EP), skelbiama pranešime žiniasklaidai. Pranešama, kad šiemet pirmąkart procese galės dalyvauti ir partijai nepriklausantys asmenys.

TS-LKD pradeda sąrašo į EP reitingavimą: nuomonę išreikšti galės ir partijai nepriklausantys asmenys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
TS-LKD pradeda sąrašo į EP reitingavimą: nuomonę išreikšti galės ir partijai nepriklausantys asmenys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2023, 10:09 AM

„TS-LKD yra pirmoji politinė jėga, pradėjusi rengti atvirus pirminius rinkimus. (...) Pirmąkart kviečiame reitinguoti (partijai nepriklausančius asmenis – ELTA) EP kandidatais sąrašą ir taip padėti sudaryti sąrašo eilę“, – teigė partijos sekretorius Martynas Prievelis.

Kiekvienas atvykęs balsuoti turės teisę reitinguoti iki penkių pasirinktų pretendentų, praneša partija.

Skelbiama, kad asmenims, nepriklausantiems konservatoriams ir norintiems būti įtrauktais į rinkėjų sąrašus, reikia iki spalio 27 d. užsiregistruoti rinkimams skirtame interneto puslapyje ir sulaukti patvirtinimo dėl įtraukimo į balsuojančiųjų sąrašus. Tuo metu partijos nariai dalyvauti rinkimuose galės be atskiros registracijos, pažymima pranešime.

Skelbiama, kad rinkimai, kuriuose balsuoti teisę turės tiek TS-LKD nariai, tiek partijai bei jokiam kitam rinkiniam dariniui nepriklausantys asmenys, vyks šių metų lapkričio 11–12 dienomis.

Pažymima, kad rinkimai dvi dienas vyks tose savivaldybėse, kuriose rinkimuose dalyvaujančių asmenų skaičius viršija 1500 balsuojančiųjų. Esant mažesniam balsuojančiųjų skaičiui rinkimai vyks tik antrąją balsavimo dieną – lapkričio 12 dieną.

Atkreipiamas dėmesys, kad balsuoti turi teisę visi Lietuvos piliečiai nuo 16 metų, nepriklausantys jokiai kitai politinei partijai ar kitam rinkiminių tikslų turinčiam dariniui, pritariantys TS-LKD veiklai ir vertybėms, užsiregistravę ir iš anksto įtraukti į partijos atvirų rinkimų rinkėjų sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.