A. Anušauskas Briuselyje pristatęs naują Lietuvos paramą Ukrainai: negalima pavargti

Krašto apsaugos ministerija (KAM) praneša, kad trečiadienį bendraudamas su sąjungininkais Briuselyje krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pabrėžė, jog parama Ukrainai tebėra esminis gynybos veiksnys.

Arvydas Anušauskas<br>D.Labučio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>D.Labučio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>O. Gurevičiaus/ELTA nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>O. Gurevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 4:57 PM, atnaujinta Oct 11, 2023, 5:03 PM

„Karinės paramos Ukrainai klausimas tampa valstybių vidaus politinių debatų dalyku, tačiau teikiama parama tebėra esminis Ukrainos gynybos veiksnys. Lietuva dėl paramos toliau laikysis savo įsipareigojimų – būsime su Ukraina iki pergalės“, – akcentavo A. Anušauskas.

Krašto apsaugos ministras „Ramšteino formato“ Ukrainos rėmėjų kontaktinės grupės susitikime taip pat pristatė naują Lietuvos paramą, kurios viena esminių sudedamųjų yra buriama Ukrainos išminavimo koalicija.

„Prioritetas šiuo metu yra išminavimo įranga, kurią galėtų padėti įsigyti Lietuva ir kitos šalys, mes šiam tikslui norime skirti nemenką dalį savo lėšų“, – teigė A. Anušauskas.

Kaip pranešime žiniasklaidai nurodo KAM, A. Anušauskas akcentavo, kad paramos Ukrainai paketus Lietuva formuoja atliepiant didžiausius Ukrainos poreikius ir prioritetus. Todėl jau netrukus Lietuva perduos oro gynybos sistemų NASAMS paleidėjus, o kartu su pavienėmis Europos Sąjungos valstybėmis Ukrainos kariuomenei užsakoma 155 mm amunicijos.

Pasak ministro, jau pradėtas pasirengimas žiemai, todėl artimiausiu metu Lietuva perduos Ukrainai elektros generatorius ir kitas šaltajam sezonui reikalingas priemones.

ELTA primena, kad A. Anušauskas spalio 11–12 dienomis Briuselyje dalyvauja NATO gynybos ministrų susitikime, kurio paraštėse vyksta ir Šiaurės grupės gynybos ministrų bei „Ramšteino formato“ Ukrainos rėmėjų kontaktinės grupės susitikimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.