Iš Tel Avivo pakilo lėktuvas su 97 lietuviais: organizuojamas antras evakuacijos etapas

Užsakomųjų skrydžių bendrovės „Skyllence“ vadovė Vilma Vaitiekūnaitė teigia, kad dalį lietuvių iš Izraelio išgabenantis lėktuvas pakilo pusę šešių ryto ir turėtų Lietuvoje nusileisti apie 13 val. Šiame lėktuve skrenda 141 asmenų.

Lėktuvas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lėktuvas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lėktuvas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lėktuvas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-10-11 07:44

„Lėktuvas pakilo, bet su papildomu vėlavimu. Jis pagaliau pakilo 5.30 val. ryte. Šiuo metu jie skrenda į Bucharestą, o Lietuvoje laukiame be 12.50 val. Lėktuve skrenda 141 žmonių ir kūdikis, tarp jų 97 Lietuvos piliečių 27 Izraelio piliečiai“, – trečiadienį LRT radijui sakė V. Vaitiekūnaitė.

Tuo metu Lietuvos ambasadorius Izraelyje Audrius Bruzga paminėjo, kad nors išskrido didžiausioji į ambasadą kreipusis lietuvių grupė, dabar organizuojamas antras evakuacijos etapas, kurio metu galimai bus panaudotas Turkijoje nusileidęs „Spartan“ lėktuvas.

„Vakar buvo išplatintas pranešimas visiems užsiregistravusiems programėlėje „Keliauk saugiai“. Žiūrėsime, kiek norinčių išvykti. Priklausomai nuo to, kiek žmonių norės išvykti antrame etape, organizuosime „Spartan“ skrydį. Egzistuoja galimybė ir keliems skrydžiams į Turkiją ar kitas Europos valstybes“, – aiškino A. Bruzga.

Apie tai, kad Turkijoje nusileido Lietuvos kariuomenės transporto orlaivis „Spartan“, trečiadienio ryte informavo Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys.

„Pasiruošę vykdyti Lietuvos piliečių evakuaciją iš Izraelio. Pagal karinę sampratą Lietuvos kariuomenė suplanavo nekarinio personalo evakuacijos operaciją (angl. Non-combatant Evacuation Operation, NEO). Tokio tipo užduotys vykdomos civilius asmenis evakuojant iš konflikto regiono. Operacijos rajone yra Lietuvos kariai ir Karinių oro pajėgų orlaivis Spartan“, – trečiadienio ryte savo „Facebook“ paskyroje paskelbė Valdemaras Rupšys.

ELTA primena, kad spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Lietuvos institucijos ieško būdų, kaip pargabenti šiuo metu karo zonoje esančius šalies piliečius. Pirmadienio rytą posėdžiavęs Nacionalinio krizių valdymo centras (NKVC) sutarė, kad kuo skubiau bus siekiama parsigabenti šiuo metu Betliejuje įstrigusią lietuvių piligrimų grupę. Visgi, suderintas skrydis jau kelis kartu buvo pavėlintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.